Autotaks - Husk at få det hele med i beregningerne når der udføres komposit/plast reparation

Når der er et ønske om at reparere komposit/ plastdele i stedet for at udskifte, skal betalingen følge med.

Ingen kan være uenige i, at vi skal passe på miljøet, og reparation af komposit/plastdele er en af måderne at gøre det på. Men reparatørerne skal huske at få det hele med i deres beregninger. Husk at tilføre rapporten arbejdstid, reparations-materialer og vælge den korrekte lakering når en kofanger er repareret.

Eksempel på hvad der skal med i beregningen:
- Et antal arbejdsenheder der svarer til den tid der skal bruges på reparationen.

Beløb for de materialer der skal anvendes, tilsatsmateriale ved svejsning eller limning + slibematerialer, affedter, primer, og til sidst speciel spartel med elasticitetsevne.

Derefter skal lakering beregnes, og der er en række ting reparatørerne skal sørge for kommer med.
Når det er en brugt kofanger der skal lakeres, og den er repareret falder kvaliteten til ringere end B2 kvalitet, der skal derfor vælges LE3 til lakering, deroveni kan der være behov for, tillæg som afdækning af plast (når ikke hele kofangeren er lakeret) reparation af plast over 15% og måske flere farvetillæg

Forbrugsmaterialer til reparation af komposit/ plast.
Reparationsmaterialer til komposit/plast skal ikke /bør ikke indregnes i de 3,5% som selv genereres på rapporten, af arbejdslønnen. Der er et hav af andre udgifter som skal dækkes af de 3,5%.

Ovennævnte bliver gennemgået på Dansk Bilbrancheråds Autotaks kurser - næste kursus er 2. juni 2021 i Holstebro. Bemærk, at der kun er 1 plads ledig - tilmelding til Marianne Engquist på telefon 43 99 66 33.

TRYG og ALKA

De som reparerer for TRYG og ALKA skal være opmærksomme på at de hverken får 3,5% til forbrugsmaterialer eller 2% til diverse dele, men et fast beløb på 50,- kr. der langtfra dækker udgifter der er forbundet med at udfører skadesreparation
 

Læs vejledninger.

Vejledninger til lakering kan du finde på Dansk Bilbrancheråds hjemmeside under Autotaks/FORSI:

For yderligere kontakt teknisk konsulent Finn Larsen på telefon 51 30 93 69 eller e-mail fl@dbr.dk