Restriktioner for bilbranchen forlænges til 17. januar 2021

Nedlukningen af detailhandlen forlænges til den 17. januar 2021. Salgsafdelingerne hos bilforhandlerne skal derfor holde lukket nogle uger endnu. Værkstederne kan fortsat holde åben.

De nationale tiltag, der blev indført frem mod og hen over jul og nytår for at reducere aktiviteten i samfundet og nedbringe smitten med COVID-19, og stod til at udløbe den 3. januar 2021, bliver forlænget til den 17. januar 2021.

For bilbranchen er der ingen ændringer til de nuværende restriktioner, det betyder, at bilforhandlere fortsat skal lukke deres salgsafdelinger. Lukningen af salgsafdelingerne gælder for private kunder. Bilforhandlere må dog gerne udlevere biler til private kunder, der er indgået aftale om, og hvor der er betalt forud for afhentningen.

Salgsafdelingerne må gerne holde åben for erhvervsdrivende med henblik på salg af varer til brug for de erhvervsdrivendes erhvervsmæssige virksomhed. Tilsvarende med f.eks. reservedelslageret.

Værkstedet kan også holde åben, både for private og erhvervsdrivende. Hvis der er et loungeområde, hvor værkstedskunder kan vente, kan det også holde åben, der skal blot være spærret af ind til salgsområdet.

Såfremt I har spørgsmål, er I velkommen til at kontakte Dansk Bilbrancheråds advokatgruppe – Jesper Juhlin på telefon 22 92 43 99, Lars Ellegaard på telefon 20 45 16 33 eller Johanne Berner Hansen på telefon 22 41 51 03