Nyt fra SMVdanmark - Glædeligt at restriktionerne hæves i Nordjylland

Regeringens beslutning om at ophæve restriktionerne i Nordjylland, vækker glæde hos Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

”Det er utroligt glædeligt, at restriktionerne nu hæves, men jeg kan godt frygte, at der var tale om en overreaktion fra regeringens side. Hensynet til folkesundheden vejer naturligvis tungt, men havde regeringen reelt været bekymret, havde de nok lukket Nordjylland ned gennem påbud frem for kraftige opfordringer. Derfor kan jeg godt frygte, at det var en panikreaktion, da regeringen lukkede regionen ned. Sammenlagt har det kostet millioner for de nordjyske virksomheder, og skræmt livet af befolkningen. Jeg opfordrer til, at vi fremover afpasser restriktionerne bedre og i mere dialog med erhvervsorganisationer og sundhedseksperter,” siger Jakob Brandt.

Alene lønpendlerkompensationen har kostet virksomhederne 25 mio. kr. i egenbetaling, fordi virksomhederne skal betale op til 25 pct. af lønnen for de medarbejdere, virksomhederne sender hjem, fordi de er blevet ”kraftigt opfordret” til, ikke at krydse kommunegrænsen. Det viser en analyse foretaget af SMVdanmark.

I starten af nedlukningen spurgte SMVdanmark medlemsvirksomhederne i regionen, om de fandt regeringens tiltag passende. Næsten 4 ud af 10 mente, at regeringens tiltag mod coronasmitte i Nordjylland var en overreaktion. Derudover mente 5 procent, at der var for få restriktioner mens 25 procent fandt tiltagene passende.

”Det var ikke en fair situation, staten satte virksomhederne i, at de kunne vælge mellem en stor regning eller blive udskammet af kunder, medarbejdere og leverandører. Jeg deler til fulde de nordjyske virksomheders frustration. For de havde helt ret,” siger Jakob Brandt