Markedet for brugte biler står godt over for nybilssalget

Brugtbilmarkedet er i bedre form end nybilsmarkedet, men stadig langt fra fordums storhed.

Antallet af besøgende på Bilbasen var for første gang tilbage og faktisk også over niveauet fra før al coronapanikken i starten af marts. Der blev også solgt et stort antal biler, hvilket understreges af, at antallet af biler til salg for første gang i mange uger faldt.

Nybilssalg styrtdykker

Omvendt ser det ud for salget af nye biler, hvor De Danske Bilimportører beretter om noget nær en halvering af nybilsalget i marts måned.

- Med den nuværende ordreindgang, ser vi desværre ind i store udfordringer for bilimportørerne og i øvrigt også for vores forhandlere de næste måneder, lyder det fra direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Ikke så mærkeligt

Ifølge en analyse som Bilbasen og Spar Nord står bag, vil antallet af handler af brugte biler for april ligge 20 procent under niveauet fra før corona-krisen, og det er faktisk langt bedre end forventet, fastslår markedsanalytiker hos Bilbasen Jan Lang.

- Det er et rigtig pænt niveau, når man tager omstændighederne i betragtning, og det er markant mere positivt end situationen på nybilsmarkedet, der gik massivt tilbage i marts, mens de kommende måneder ventes at blive endnu værre, siger Jan Lang.

Brugt vs. ny bil

Ifølge cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm er det naturligt, at brugtbilen står stærkere over for nye biler i krisetider.

- Vi så samme billede under finanskrisen, og det skyldes, at danskerne bliver endnu mere forsigtige i deres bilkøb i sådanne perioder. En bil er en stor investering for langt de fleste danskere og med de senere års rekordsalg af nye biler, er der ekstra gode muligheder for at finde en god brugtbil, siger Jens Nyholm, der bakkes op af Jan Lang:

- En brugt bil koster typisk 60 procent af prisen for en tilsvarende ny bil. Desuden er de danske brugtbiler generelt meget velholdte, fordi biler trods diverse afgiftsændringer fortsat er rigtig dyre i Danmark, hvilket betyder, at vi passer bedre på dem, siger Jan Lang.

Her en statistik over nybilsalget i marts fra ACEA, der er en sammenslutning af de europæiske bilproducenter.