Elbilen skal være lige så nem at lade som telefonen

Foto: Volkswagen AG

Alt i alt investerer Volkswagen Group knap to milliarder kroner i ladestationer i Europa. På samme tid opfordrer Volkswagen Group til andre tiltag, der hurtigt kan øge antallet af ladestationer i Tyskland.

- Ladeinfrastruktur vil mere og mere blive en vigtig forudsætning for hurtigt at bane vejen for elbilernes endelige gennembrud i Tyskland. Opladning af en elbil skal være lige så nemt og bekvemt som at oplade din smartphone, udtaler  Thomas Ulbrich, bestyrelsesmedlem i Volkswagen med ansvar for e-mobilitet i en pressemeddelelse.

Lader mest derhjemme

Volkswagen anslår, at i fremtiden vil cirka 70 % af al opladning finde sted i enten hjemmet eller på arbejdet. Volkswagens selskab Elli vil tilbyde komplette løsninger for opladning af elbiler til firmaer og kunder fra 2020 og frem. På Volkswagens fabrikker i Tyskland vil VW installere 4.000 ladestationer til ansatte, hvoraf mange vil være tilgængelige for offentligheden.

Det anslås af VW, at cirka 25 % af alle opladninger fremover vil foregå med offentlige ladestandere.

Ikke nok ladestationer

Udover en planlagt installation i samarbejde med andre partnere af 400 hurtigladestationer med i alt 2.400 ladere langs de største veje og motorveje i Europa etablerer Volkswagen også en infrastruktur med hurtigladere i bebyggede områder.

Trods alle disse tiltag vil det være nødvendigt med markant flere ladestationer i de kommende år.

Ifølge VW kræver alene i Tyskland en aftale mellem en række politiske partier yderligere 100.000 ladestandere i 2020. Kun en brøkdel af disse er etableret.

2600 herhjemme

I Danmark er der på nuværende tidspunkt cirka 2.600 ladepunkter, og for nylig åbnede den første af foreløbig 8 lynladestationer tæt på motorvejen ved Fredericia. Disse lynladestationer drives af et joint venture mellem Clever og E.ON.