Dato for SERMI nærmer sig - nyt nyt nyt

Som følge af, at Danmark nu har fået gang i certificeringerne, er der nyt om, hvornår SERMI i Danmark forventes at træde i kraft.

Danske værksteder kan nu blive SERMI-certificeret i Danmark hos Teknologisk Institut, som er godt i gang med certificeringerne. Dermed kan der åbnes op for, at SERMI rent faktisk kan træde i kraft.

SERMI-certificeringerne skal sikre, at værkstederne kan tilgå sikkerheds- og tyverirelaterede dele i bilerne, herunder kodning af nøgler, startspærrer m.v. Den første danske certificering blev udstedt i uge 34, og nu arbejder Teknologisk Institut på højtryk, for at behandle de mange ansøgninger der er kommet.

To datoer i spil til ikrafttrædelse

Seneste nyt fra EU/SERMI er, at datoen for en fuldstændig ikrafttræden i Danmark er enten 1. december 2023 eller 1. februar 2024. Hvornår afklaringen endeligt kommer, er endnu uvist - men det giver som minimum tre hele måneder til at få certificeret så mange af de værksteder, der ønsker at blive certificeret, som muligt.

Endelig afklaring forventes udmeldt senest 2 måneder før endelig ikrafttræden - dvs. hvis 1. december 2023 bliver skæringsdatoen, så vil Teknologisk Institut kunne orientere herom senest den 1. oktober 2023. At det er Teknologisk Institut, der orienterer, skyldes, at instituttet lige nu er det eneste danske organ, der kan varetage danske certificeringer. 

Når SERMI er fuldt ikrafttrådt vil det ikke længere være muligt at tilgå bilproducenternes egne systemer, som vi kender det i dag. De gamle fabrikssystemer lukkes ganske enkelt ned. 

Vil du læse mere om SERMI eller har du spørgsmål hertil, så anbefaler vi vores Q&A med de mest gængse spørgsmål, som du finder her! 

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer, da kontakt Teknologisk Institut eller sekretariatet, hvor du skal ringe til vicedirektør Johanne Berner på 22415103 - eller sende en mail til jbh@dbr.dk.