Danmark vil være vært for Euroskills i 2024

De europæiske mesterskaber for erhvervsuddannelser i 2024 skal afholdes på dansk jord i MCH Messecenter Herning.

I hvert fald hvis det står det til Dansk Bilbrancheråd, regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland, og SkillsDenmark. 

Op til 100.000 tilskuere

De europæiske mesterskaber vil samle op mod 700 unge håndværkstalenter fra mindst 30 nationer til konkurrence i 35-40 forskellige fag. Over de tre konkurrencedage forventes 80.000-100.000 tilskuere at møde op.

- Det er mit håb, at Euroskills i Danmark kan være med til at give unge lyst til at tage en erhvervsuddannelse - på samme måde som EM i fodbold giver børn og unge lyst til at trække i fodboldtøjet, udtaler Pernille Rosenkrantz-Theil, børne- og undervisningsminister

- Euroskills på dansk jord vil give vores unge talenter en enestående mulighed for at vise ikke bare Danmark, men hele Europa, hvad de kan. Og så vil det sende et klart signal til vores unge om, at vi har brug for dygtige, faglærte talenter. Det er dem, der skal producere, servicere og bygge fremtidens Danmark, udtaler Jacob Holbraad, administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.

Største danske hold nogensinde

 Håbet om et Euroskills på dansk grund har allerede virket som en vitaminindsprøjtning i en grad, så Danmark til det kommende Euroskills 2020 i Graz kan stille med det største EM-landshold nogensinde, oplyser Skills Denmark.

Satsningen skal ses som led i brandingen af erhvervsuddannelserne og være med til at sætte fokus på det høje faglige niveau i de danske erhvervsuddannelser. Derudover skal værtsskabet bidrage til en samlet fortælling om erhvervsuddannelserne som faglige spydspidser med udgangspunkt i blandt andet den grønne omstilling, digitalisering og stærke produktions- og servicefag i Danmark.

Fakta om Euroskills

Euroskills blev sidst afholdt i Budapest ultimo september 2018. Her var der 12 danske deltagere, som tilsammen opnåede tre sølvmedaljer, en bronze-medalje og to Medaillons of Excellence. Det næste Euroskills afholdes i Graz i Østrig 2020. Der afholdes derudover Worldskills hvert andet år (ulige år). Det sidste Worldskills blev afholdt i Kazan i Rusland august 2019. Afgørelse af værtskabet træffes 19. marts 2020 ved WorldSkills Europes generalforsamling. Holland og Danmark byder begge på værtsskabet i 2024.