Casper fra Nyholm Auto vinder DM i Skills

Foto: Adam Pade
Casper ønskes tillykke med sejren af Dansk Bilbrancheråds landsformand Henrik Pedersen, som overrækker en kontant præmie fra rådet på 5.000 kroner.

21-årige Casper Østergaard vandt efter hård kamp og i knivskarp konkurrence med de andre 7 deltagere DM i Skills i kategorien Personvognsmekaniker.

Dansk Bilbrancheråd ønsker stort tillykke til Casper og hans mester Brian Nielsen fra Nyholm Auto, der er medlem af Dansk Bilbrancheråd.

Så længe han kan huske, har Casper rodet med mekanik. Knallerter, gamle biler og plæneklippere. Alt med en motor var værd at arbejde med. Casper havde selv blandt andet en firegears Puch Monza Juvel.

I 10. klasse kom Casper i praktik som landbrugsmekaniker, og efter skolen endte det med en læreplads hos Nyholm Auto i Ulfborg. Tiden på skolebænken blev klaret hos Uddannelsescenter Holstebro, hvor uddannelsesleder for Auto hedder Aksel Meldgaard.

Spotter de skrappe

I god tid før det store DM i Håndværk-arrangement løber af stablen, begynder faglærerne på de tekniske skoler at holde udkig efter, hvem der skiller sig ud som særligt dygtige.

- Faktisk begynder vi et år før, men da jeg først spurgte Casper, var han noget afvisende og mente slet ikke, at han kunne være god nok til at deltage i Skills, siger Aksel Meldgaard.

Trænede to en halv dag

Efter lidt betænkningstid lod Casper sig dog overtale og deltog i regionsmesterskaberne, som han vandt. Og så var vejen banet til DM i Bella Center. Men først skulle der naturligvis trænes, og det har Casper også gjort.

- Jeg trænede mandag, tirsdag og så et par timer onsdag formiddag, fortæller Casper.

På trods af den beskedne træningsindsats endte Casper alligevel øverst på podiet. Nok til dels på grund af sit talent for at koncentrere sig.

Masser af larm og ballade

Til Skills-konkurrencerne kommer titusinder af tilskuere, og der er en frygtelig larm fra gæster og de mange arbejdende stande. Fotografer og journalister myldrer omkring og stikker næsen og kameraet ind i hovedet på de konkurrerende. For de fleste er det noget af en prøvelse at fastholde koncentrationen. Men ikke for den nykårede mester.

- Jeg hører ingenting, og jeg ser ingenting. Jeg koncentrerer mig 100 procent om opgaven, og intet andet slipper ind, siger Casper Østergaard med overbevisning.

Vandt Kammeratskabsprisen

Casper er en stille ung mand, men det skal man ikke tage fejl, siger Kasper Meldgaard fra Uddannelsescenter Holstebro.

- Han kan være svær at slå et smil af, men han er både dygtig og en god og hjælpsom kammerat, der er der for de andre på holdet. Så meget, at Casper vandt Kammeratskabsprisen på skolen, fortæller Kasper Meldgaard.

Den 31. januar får Casper sit svendebrev, og hvad skal der så ske, spørger vi?

- Jeg bliver, hvor jeg er – hos Nyholm, lyder svaret fra Casper, der bor ret tæt på værkstedet.

Endnu en gang et stort tillykke til Casper og hans mester og Nyholm Auto!