Husk at samarbejdet med Vaviga ApS er ophørt

Dansk Bilbrancheråd afbrød med virkning fra 1. maj 2024 samarbejdet med Vaviga ApS. Baggrunden er, at selskabet ikke har kunnet stille en betryggende garanti for de eventuelle krav fra kunder. 

Som rådet tidligere har orienteret om, har Vaviga ApS fravalgt at have en ekstern sikkerhed for de garantier, de har udstedt til en lang række kunder i form af bl.a. værksteder og bilforhandlere - herunder medlemmer af Dansk Bilbrancheråd. Dansk Bilbrancheråd var stillet i udsigt, at der blev etableret en anden sikkerhed, der var mindst lige så god - men en sådan er ikke præsenteret for rådet. 

Derfor ophørte rådet samarbejdet med Vaviga ApS med virkning fra 1. maj 2024.

Har du tegnet en garanti hos Vaviga ApS, skal du være opmærksom på, at dit produkt fremadrettet ikke er sikret ved det engelske genforsikringsselskab Lloyds, men primært har den indtjente kapital i Vaviga ApS som sikkerhed. 

Hvad har ændret sig?

Da vi indgik samarbejdet med Vaviga, var det for at sikre de medlemmer, der ville sove ekstra godt om natten - og det vurderer vi ikke længere, at vi kan tilbyde dem i helt samme omfang. Sikkerheden bag garantien er ganske enkelt ikke lige så stærk, som da vi indgik samarbejdsaftalen. Vi kan ikke udelukke, at Vaviga på et senere tidspunkt præsenterer et produkt på ny, som vi har tillid til, men p.t. giver det bedst mening at lade samarbejdet ophøre, forklarer vicedirektør i Dansk Bilbrancheråd Johanne Berner.

Hun suppleres af adm. direktør Erik S. Rasmussen:

Fokus skal altid være på at sikre medlemmerne de bedste og mest sikre produkter på markedet, og da medlemsvirksomhederne i vidt omfang allerede er dækket ind under deres forsikringer hos Topdanmark og Købstæderne, bliver det foreløbigt den løsning, vi anbefaler. 

Henvendelse

Ønsker du rådgivning om eller har du spørgsmål til din kontrakt med Vaviga ApS, kan du rette henvendelse til vicedirektør Johanne Berner på 22415103 eller jbh@dbr.dk.

For øvrige henvendelser om samarbejdets ophør kontakt venligst direktør Erik Rasmussen på tlf. 40414399 eller på mail esr@dbr.dk