Glædelig jul fra Dansk Bilbrancheråd

Dansk Bilbrancheråd ønsker glædelig jul og godt nytår.

Endnu et godt og spændende år er gået, hvor vi blandt højdepunkterne kan tælle den vundne sag om lovliggørelse af tilbageholdte biler, at corona ikke længere skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom samt at alle aktiviteter i lokalforeningerne og Dansk Bilbrancheråd dermed kunne genoptages, som vi fx så det til de nyligt afholdte fyraftensmøder.

Vi kan også glæde os over den nye SVM-regering, som vil forbedre standarden på erhvervsskolerne og sikre større tilgang hertil, samt Dansk Bilbrancheråds kæmpestore satsning på lærlingeområdet med Tun Din Fremtid-raceren og dets tilhørende rollemodels-mekanikerlærlinge.

Dog har det også været et år præget af krigen i Ukraine, samt at corona stadig florerer i verdenen. Det har givet øgede energipriser og udfordringer med levering af reservedele. Forsikringsselskaberne har været svære og i nogle tilfælde umulige, at få til at bidrage til udgifterne, hvilket har betydet en udfordring for mange værksteder. 

I Dansk Bilbrancheråd har vi gennem året arbejdet ufortrødent på at sikre bedre vilkår for de frie værksteder - blandt andet i samarbejdet med forsikringsselskaberne. Men også Motorstyrelsen har vi i rådet haft i dialog flere gange, ligesom vi arbejder på at påvirke lovgivningen, så vi får en fair løsning på den kommende SERMI-ordning.

Velkommen til nye medarbejdere, samarbejdspartnere og medlemmer

Dansk Bilbrancheråd bød til Formandsmødet i foråret i Middelfart velkommen til endnu en samarbejdspartner, Base2Charge, som leverer ladestanderløsninger med mulighed for indtjening. Sekretariatets parkeringsplads har allerede fået installeret en ladestander fra Base2Charge, så medarbejdere ligesom offentligheden kan lade mod betaling.

Ikke blot plads til en ny ladestander, har sekretariatet måtte finde, men også nye kontorpladser har måtte oprettes i 2022, da Dansk Bilbrancheråd har udvidet sekretariatet med hele tre nye jobfunktioner. Jesper Teslak-Larsen er tiltrådt som administrationschef, Mille Vollmer er tiltrådt som personalejuridisk medlemskonsulent og Lucas Thelander Hultgren er tiltrådt som lærlingekonsulent, blandt andet ansvarlig for samarbejdet omkring Tun Din Fremtid-raceren. Herudover overgik stillingen som jurist med speciale i bilafgifter fra Jesper Juhlin til Rasmus Saaby Hansen. De nyoprettede stillinger er et symptom på, at sekretariatet former sig efter medlemmernes behov, hvor 2022 viste, at verden er blevet mere kompleks, men også det meget glædelige, at medlemstallet i Dansk Bilbrancheråd fortsætter med at stige

I år er der således rekordmange medlemmer, med over 2000 frie danske værksteder, bilforhandlere og andre virksomheder associeret med eftermarkedet. Mange ældre og flerårige medlemmer har lukket deres virksomheder i 2022, men tilstrømningen af nye medlemmer har været større. Tak for samarbejdet til de tidligere medlemmer og velkommen til jer nye. 

Dansk Bilbrancheråd vil gerne benytte lejligheden for at sige tak for i år samt ønske alle medlemmer og samarbejdspartnere en rigtig glædelig jul og et godt nytår. 

Direktør Erik S. Rasmussen