Stor ros til regeringsgrundlagets forslag om erhvervsuddannelser – MEN kære politikere, hastighed er afgørende!

Dansk Bilbrancheråds lærlingekonsulent roser regeringsgrundlaget, der har fokus på bedre vilkår for erhvervsuddannelserne, men er også ude med en opfordring til den nye regering, hvis politikken for alvor skal gavne branchen.

Dansk Bilbrancheråds lærlingekonsulent, Lucas Thelander Hultgren, hvis fokus det er, at få flere unge til at uddanne sig som mekanikere, er mere end tilfreds med det nye regeringsgrundlag; 

Det er meget svært ikke at blive begejstret, når man læser det nye regeringsgrundlag med dets fokus på særligt erhvervsuddannelserne og det faglærte område.

Lucas Thelander Hultgren fortsætter;

Jeg vil faktisk gå så langt som at sige, at med de forslag, som den tiltrædende regering er kommet med, så virker det klart og tydeligt som om, at vores kommende regeringspolitikere endelig har lyttet til os i de faglærte brancher. De har ikke blot taget vores væsentligste tanker og politiske forslag til efterretning, men rent faktisk også inkorporeret dem i deres egen politik.

Mange af de ny forslag på uddannelsesområdet er nemlig som taget direkte ud af Dansk Bilbrancheråds egen ønskeliste. For eksempel det gode og omfattende uddannelsesudspil, som blandt andre Dansk Bilbrancheråd har været med til at udforme med faglærte samarbejdspartnere i SMVdanmark.

De væsentlige forslag og punkter fra det nye regeringsgrundlag er

  • En markant styrkelse af erhvervsuddannelserne for at få flere til at søge mod en erhvervsuddannelse, herunder at
  • Investere i, at erhvervsskolerne har det rette udstyr, de rette lærerkompetencer og fokus på arbejdsmarkedets behov, blandt andet i forhold til den grønne omstilling.
  • Overvejelser om modeller for at stille nye krav til arbejdsgiverne om at oprette lærepladser.
  • Udformning af nye uddannelsestilbud med bedre balance mellem bogligt, kreativt og praktisk indhold samt flere muligheder for mesterlære og erhvervspraktik.
  • Mere lige vilkår mellem for eksempel de almene gymnasier og erhvervsskolerne.

Det er forslag, som Dansk Bilbrancheråd har kæmpet for længe, med baggrund i, at der frem mod 2030 kommer til at mangle mindst 80.000 faglærte fra et i forvejen tyndt bemandet niveau. Ovenstående forslag vil kunne gøre en afgørende forskel, hvis de bliver indført.

MEN kære politikere, hastighed er afgørende!

Regeringen har dog desværre ikke oplyst hverken et finansieringsgrundlag eller en tidshorisont for indførslen af ovenstående forslag. Det er i sig selv ikke unaturligt, når der er tale om et regeringsgrundlag. 

Men Dansk Bilbrancheråds lærlingekonsulent Lucas Thelander Hultgren afslutter med en opfordring til den nye regering, hvis politikken skal gavne branchen for alvor;

Husk nu, kære nye regering, hastighed er en afgørende parameter, for vi mangler faglærte allerede i dag og har gjort det længe, og det tager tid at uddanne fremtidens dygtige faglærte helte! Så lad os komme i gang med genoprettelsen af erhvervsskolerne og arbejdet med at få flere unge til at tage sig en faglært uddannelse, jo før jo bedre!

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer, da kontakt Dansk Bilbrancheråds lærlingekonsulent Lucas Thelander Hultgren på tlf. 30200848 eller mail lth@dbr.dk.