Det er givende at have lærlinge

Christian Kisku med lærlingene Christian Knudsen og Amalie Sørensen.

Lad dig inspirere af medlem Christian Kisku fra Grevinge Auto-El, hvis du er i tvivl om, hvad en lærling kan bidrage med på dit værksted.

Det er spændende at se lærlingene udvikle sig fra de starter, til de skal aflægge svendeprøve. Det er en stor tilfredsstillelse.

Det fortæller Christian Kisku, Grevinge Auto-El, der finder det givende at beskæftige lærlinge, da ikke to unge mennesker er ens, og de selvfølgelig kan de tjene penge til værkstedet.

Christian Kisku har drevet værksted siden 1997 og fra 2000 på fuld tid i egne bygninger i Grevinge i Nordvestsjælland. Både under sin tid inden sin egen etablering og her i Grevinge har han uddannet lærlinge.

Tjener penge næsten fra dag et

Christian Kisku er ikke det mindste i tvivl om, at lærlingene kan tjene penge til værkstedet – og dét stort set fra dag ét. Men det forudsætter, at de får lov at arbejde selvstændigt og under ansvar helt fra begyndelsen.

Jo før de lærer tingene, desto tidligere får du glæde af dem. De får fra starten lov til selv at gå i gang med testeren, og så skal de fortælle, hvad de mener, de kan konkludere, siger Christian Kisku, og fortsætter;

Det betyder, at de hurtigere bliver selvhjulpne.«

Lige nu beskæftiger Grevinge Auto-El lærlingene Christian Knudsen, der har været i lære i halvandet år, og Amalie Sørensen, der begyndte i august 2023, og som begge går på Skjern Tekniske Skole. Christian Kisku har aldrig haft problemer med at rekruttere.

Jeg har aldrig haft problemer med at finde lærlinge. De ved, de lærer noget her. Ofte tager jeg en mulig kommende lærling i praktik i en uge, hvor vedkommende får lov at indgå på lige fod med den lærling, der er her. Og så afstemmer vi forventninger, inden læreforløbet starter,« fortæller Christian Kisku.

Sådan får du de bedste lærlinge i følge Christian Kisku

Vil du lade dig inspirere af Christian Kisku, til at få det bedste ud af lærlinge på værkstedet, så er hans top 5 råd om lærlinge:

  • Kast dem ud i arbejdet med det samme
  • Giv dem lov og giv dem ansvar
  • Vær til stede
  • Vær lidt med i alle processer
  • Vær tidsbevidst og pres dem på den rigtige måde

Artiklen er et uddrag fra medlemsbladet AUTObranchen, som lander i din postkasse om ganske få dage. Her kan du læse den fulde artikel og få mere inspiration til, hvad lærlinge kan bidrage med på dit værksted. 

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer, da kontakt kommunikationschef Majbrit Berthelsen på tlf. 40184884 eller mb@dbr.dk.