Bilforhandlernyt uge 42 - Udbuddet af brugte, elektriske biler falder for første gang i 18 måneder

Bilbasen i tal for uge 42

 

Udbuddet af brugte biler generelt har været faldende siden april 2020, men nu falder udbuddet af plug-in hybrider og elbiler også for første gang i 18 måneder. 

Det er velkendt, at udbuddet af brugte biler i almindelighed har været faldende siden april 2020 med mindre udsving frem mod den nuværende situation med et meget lavt antal brugte biler til salg. For plug-in hybrider og elbiler har det modsatte været tilfældet frem til sidste uge.

Fra efteråret 2020 og frem til sidste uge er antallet af elektriske biler steget hver uge. Naturligvis med udsving fra uge til uge i forhold til, om det nu var plug-in hybrider eller elbiler eller begge drivlinier, der steg i antal.

I sidste uge faldt antallet af elektriske biler for første gang efter forhandlerne begyndte at tage bilerne hjem fra udlandet, og det er uhyre interessant at følge med i udviklingen. Kort sagt, så har forhandlernes import af brugte plug-in hybrider og elbiler fra især Tyskland kunne følge med efterspørgslen. Men de første tegn på en forandring så vi i prisindekserne for plug-in hybrider og elbiler for september måned, hvor de steg for første gang i 2021.

Nu følger en situation med lavere udbud, og det kan medføre, at priserne på brugte elbiler og plug-in hybrider vil stige markant i den kommende tid. Årsagen er, at efterspørgslen efter brugte elbiler og plug-in hybrider generelt er tiltagende, og det forventes at fortsætte frem mod årsskiftet, hvor de alt andet lige stiger i pris på grund af faldende fradrag og reguleringer i afgifterne.

Det er i den sammenhæng interessant at bemærke, at interessen i form af besøg på Bilbasen har været højt i de seneste to uger. Den grundlæggende efterspørgsel efter brugte biler fortsætter dermed på et højt niveau.

I korte træk for uge 42:

Der var 715.000 besøgende i uge 42, og interessen holder et stabilt højt niveau. Udbuddet faldt yderst marginalt til 51.500 biler i alt, liggedagene er på 50 dage i snit. Der var 1.313 prisrettelser med 8.609 kr i snit. Der var 715.000 besøgende i uge 42, og interessen holder et stabilt højt niveau. Udbuddet faldt yderst marginalt til 51.500 biler i alt, liggedagene er på 50 dage i snit. Der var 1.313 prisrettelser med 8.609 kr i snit.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 42, 2021:

 

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:

Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 108, en smule under niveauet for uge 41  og udbuddet af B2B biler er steget en smule i forhold til sidste uge på indeks 97. 

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:

Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder, at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler.

I B2B segmentet mærker vi stor fokus på at opkøbe hybrid og el biler på auktionerne. Det mærkes tidligere, at der udleveres færre nye biler, og dermed kommer der færre indbytningsbiler ind.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:

Vi mærker en stigende aktivitet og fokus fra forhandlere, importører og platforme for at have et stærkt digital setup på C2B.

Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 138 for den forgangne uge.