Vær opmærksomme på at bruge den rigtige olietype med den rigtige viskositet

Der kommer flere og flere forskellige tynde olier på markedet. Vær derfor opmærksom på, at bruge den rigtige olie til den rigtige bilmodel.

I jagten på længere kilometrer på literen – og dermed lavere CO2-udslip - går trenden fra bilfabrikanterne side mod tyndere og tyndere motorolier med flere og flere additiver.

For tyndere olier giver mindre friktion, og dermed kører bilen længere på literen. Men der kan også være udfordringer ved de tynde olier.

Blandt andet ser vi problemet ved de udskældte PSA-motorer samt problemer ved køling og smøring.

De nye olier kan desuden blive så tynde, at de fordamper. De fordampningstruede olier har vi dog ikke set herhjemme endnu, men de skal nok komme.

Dansk Bilbrancheråd anbefaler at tjekke olieleverandørens håndbog for, hvilken olie der er den korrekte til de forskellige bilmodeller. Det er altid vigtigt, men særligt hvis bilen fortsat er under garanti.

Henvendelse

Har du tekniske spørgsmål, da kontakt kørende konsulent René Eriksen på re@dbr.dk eller på tlf. 40465561. Har du juridiske spørgsmål, da kontakt jurist Rasmus Saaby Hansen på rsh@dbr.dk eller telefon 22924399.