Refusion af forsikringspræmie for lærlinge

Er din lærling omfattet af de nye regler om fuld pension, kan du søge refusion af den forsikringspræmie, som du har betalt til Dansk Bilbrancheråd.

Som du kunne læse i nyhedsbrevet fra torsdag den 3. august 2023, skal lærlinge have fuld arbejdsmarkedspension, allerede når de fylder 18 år.

Det betyder, at der for disse lærlinge ikke længere er behov for at tegne den selvstændige lærlingeforsikring. Har du derfor tegnet en forsikring via Dansk Bilbrancheråd for en lærling, der nu skal have fuld pension, kan du søge refusion af den del af forsikringspræmien, der er opkrævet for perioden 1. september 2023 - 31. december 2023.

Sådan gør du

Ønsker du forsikringspræmien retur for denne periode, bedes du sende en mail til info@dbr.dk med angivelse af dit kontonummer og gerne fakturanummer eller nærmere om lærlingens oplysninger.

Bemærk, at du selv er ansvarlig for, at der foretages fuld pensionsbetaling for lærlingen, og at dette er en forudsætning for, at forsikringssummerne er inkluderet i pensionen.

Refusion ydes ekstraordinært, idet bemærkes, at der ikke ydes refusion for andre lærlinge, herunder ikke for perioden frem til 30. juni 2023, eller for lærlinge, der er ophørt i læreforholdet i en opkrævningsperiode.

Henvendelse

Har du spørgsmål til refusionen kan du kontakte vicedirektør Johanne Berner på tlf. 22415103 eller jbh@dbr.dk. For spørgsmål om pension m.v. til lærlinge kan du kontakte personalejuridisk konsulent, Mille Vollmer, tlf. 30145206 eller mv@dbr.dk.