Nye forsikringer fra Topdanmark for låne/lejebiler trådt i kraft

Nu er Topdanmarks nye forsikringsmuligheder trådt i kraft for Dansk Bilbrancheråds medlemsværksteder i forhold til låne/lejebiler i perioder henholdsvis under og over 30 dage. Nu dækker forsikringen KUN, hvis betingelserne er overholdt.

Topdanmark har på Dansk Bilbrancheråds foranledning udarbejdet et nyt forsikringsprodukt, hvor autoværksteder kan udleje biler og stadig have dem forsikret i værkstedets CVR-nummer.

Topdanmark har haft en frist for at kunne omtegne udlejningsbilerne til dette nye, korrekte produkt, og den frist udløb med udgangen af april.

Derfor dækker Topdanmark ikke længere skader på låne/lejebiler, hvor lov og vilkår ikke er overholdt.

Du kan i det vedhæftede skema fra Topdanmark se, hvad du skal være opmærksom på, ved udlån og udleje af værkstedets biler.

Typiske problemer, som ikke længere dækkes

Topdanmark har op til nu fx oplevet problemer med, at biler bliver lejet ud i mere end 30 dage...

  • uden at kunden har egen bil på værksted
  • uden lejekontrakt,
  • uden at der er registreret bruger på bilen
  • og meget mere.

I følge Topdanmark ved mange godt, at der ikke er styr på tingene, og Topdanmark har i gennemsnit haft 2-3 sager om ugen af denne type. Her har de været i dialog med værkstederne omkring skaderne, og hvorfor Topdanmark burde afvise skaderne, men hvor de alligevel - ind til nu - har dækket.

Men nu dækker Topdanmark ikke længere skader – hvor lov og vilkår ikke er overholdt.

Så vær derfor ekstra opmærksom på, om du har den rigtige forsikring, når du udlåner eller udlejer biler, og om du overholder vilkårene.

Vedhæftet er Topdanmarks skema, hvor det fremgår, hvad man skal være opmærksom på.

Henvendelse

Har du spørgsmål, som din assurandør ikke kan svare på, skal du kontakte adm. direktør Erik S. Rasmussen på tlf. 40414399 eller vicedirektør Johanne Berner på tlf. 22415103.