Ny aftale freder billige plug-in-hybrider

En ny aftale sikrer, at det fortsat er muligt at købe plug-in-hybrider med store afgiftsrabatter. Men hvis bilen er en firmabil, så stiger det årlige beskatningsgrundlag med 30.000 kr. Rene elbiler, der kører som firmabiler, får et yderligere fradrag på 15.000 kr om året i beskatningsgrundlaget, samt skattefri el-opladning på arbejdspladsen.

De nye regelsæt træder i kraft 1. januar 2023 og løber frem til og med 2026.

Med aftalen afsættes desuden en pulje på knap 100 mio. kr., som øremærkes til medfinansiering af ladestandere i boligforeninger og 6 mio. kr. til Videnscenter for ladeinfrastruktur.

Aftalen skal gøre det attraktivt at køre i en firma-elbil

Det er regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten netop blevet enige om som led i arbejdet med at fremme salget af elbiler. 

”Med aftalen gør vi det mere attraktivt at køre i elbil for firmabilisterne. Det er en klog justering af aftalen om grøn vejtransport, som kommer i takt med, at vi bliver klogere på brugen af de forskellige biltyper. Samtidig glæder jeg mig over, at det nu bliver billigere for arbejdspladserne at stille opladning til rådighed for medarbejderne, uanset om man har en firmabil eller ej,” siger skatteminister Jeppe Bruus.

Aftalepartierne er desuden enige om at følge op på Aftalen om en grøn omstilling af vejtransport i 1. kvartal 2023.

Læs mere her på Skatteministeriets hjemmeside.

Henvendelse

Har du spørgsmål, da kontakt sekretariatet på tlf. 43996633.