Mulighed for henstand med tilbagebetaling af momslån

Det er nu muligt at få en udvidet afdragsordning, herunder for de momslån, der forfalder til betaling den 1. april 2022.

En del virksomheder har benyttet sig af mulighederne for diverse moms- og skattelåneordninger under Coronakrisen. Nu nærmer tiden sig, hvor lånene skal betales tilbage.

Mange virksomheder mærker dog stadig økonomiske efterveer af Corona, og derfor er der helt ekstraordinært åbnet mulighed for, at etablere en afdragsordning hvor lånet kan betales tilbage over 24 måneder. En afdragsordning kan ellers ikke strække sig over mere end 12 måneder. Vinduet for ansøgning om forlænget periode er dog kun åbent frem til 15. april 2022.

Betingelser og rente 

Der er en række betingelser en virksomhed skal opfylde for, at virksomheden kan få mulighed for at oprette en betalingsordning. Det drejer sig blandt andet om:

  • Virksomheden må ikke have skattekontogæld, der er til inddrivelse
  • Virksomheden kan kun have 1 betalingsordning ad gangen. OBS! 22. marts 2022 er sidste dag for at indfri en eksisterende betalingsordning, hvis du skal oprette en ny betalingsordning for at tilbagebetale coronalån med frist 1. april 2022
  • Virksomheden må ikke have en eller flere indberetninger, der er blevet foreløbig fastsat, fordi virksomheden ikke har indberettet A-skat, moms eller øvrige afgifter
  • Herudover skal afdragsordningen overholdes punktligt. Den kan bortfalde uden varsel ved forsinket betaling af afdrag.

Man skal være opmærksom på, at lånet ikke er rentefrit, men forrentes med 0,7% om måneden, hvilket ikke er specielt billigt.

Da det kun er muligt at oprette én ordning af gangen, skal man overveje om kommende gældsposter skal inddrages i ordningen, for eksempel momslån der forfalder på et senere tidspunkt. Det medfører selvfølgelig at man vil begynde at afdrage før tid på den kommende gæld, som så til gengæld kan strækkes over 24 måneder.

Du kan læse mere og oprette en afdragsordning her: https://skat.dk/data.aspx?oid=2349342

Henvendelse

Har du spørgsmål, da kontakt advokat Jesper Juhlin jsj@dbr.dk, tlf. 22924399.