Fik hjælp til at sælge sin bil – nu skylder han 300.000

Et styk frasvindlet Audi S4 til salg i Silkeborg

Et større svindelnummer, der involverer biler for millioner, en forhandler, der pludselig er forsvundet og en mystisk amerikaner, som ingen har mødt, er lige nu under optrevling.

Et af ofrene er Bo Bjørvik, der har mistet sin Audi S4, og sidder tilbage med en gæld på over 300.000 kroner.

- Det er bare så mange penge. I hvert fald for mig, siger han til DR.

Vi har en køber

Bo Bjørvik indgår i foråret en aftale med Sælgminbil.nu, om at firmaet skal sælge hans Audi ved et såkaldt kommissionssalg.

I mellemtiden bliver Sælgminbil.nus afdeling i Odense, hvor hans bil er til salg, solgt og skifter navn til Autobroker1. Både adressen og personalet er, som tidligere, så Bo Bjørvik fatter ikke mistanke, og kort efter har Autobroker1 fundet en køber til hans Audi.

Bo Bjørvik overdrager bil og registreringsattest til Autobroker1 som aftalt. Herefter modtager Bo en købsaftale, hvor det fremgår, at han vil modtage de 345.000 kr. inden for fem hverdage. Pengene går bare aldrig ind på hans konto.

- Jeg skylder over 300.000 kr. i banken på en bil, jeg ikke har mere. Hvis jeg ikke finder en løsning, skal jeg betale af på den bil de næste fem år, siger han til DR.

Svindlet ud af mine hænder

For Bo Bjørvik bliver situationen endnu mere uudholdelig, da han finder sin bil til salg i Bilhuset Silkeborg.

Rent juridisk kan Bo Bjørvik ikke stille noget op. Bilen er omregistreret til Bilhuset Silkeborg, og indehaveren Henrik Hvitved bedyrer, at han har købt bilen i god tro.

Fordi Bo Bjørvik og de andre ofre selv har overdraget bil og registreringsattest, kan forsikringen ikke hjælpe dem. De kan kun få pengene fra ejeren af Autobroker1, der hedder Martin Anderson.

DR's forbrugerprogram Kontant har nærstuderet denne Martin Anderson, og det viser sig, at der er brugt en falsk identitet til at oprette Autobroker1. Bagmanden har blandt andet et billede af et amerikansk pas tilhørende en Martin Anderson.

Der dukker imidlertid også et andet navn op i stiftelsesdokumenterne vedrørende Autobroker1. En dansk mand ved navnet Dennis Godsk.

Han hævder, at bagmanden uden hans viden har misbrugt hans Nem-id til at oprette Autobroker1 og indsat Martin Anderson som ejer. Efterfølgende har bagmanden tilmed hyret Dennis Godsk til at sælge bilerne videre, forklarer han til DR.

Dennis Godsk fik 5.000 kr. for hver bil, han solgte videre af Martin Anderson, men han afviser pure at have kendt til svindelplanerne på forhånd.

Siden Kontant gik ind i sagen før sommerferien, er svindlen vokset i omfang. Det viser sig, at Sælgminbil.nu benytter samme fidus til at franarre kunder deres biler og registreringsattester. Samlet har de to firmaer svindlet deres kunder for over fem millioner kroner.

Ejeren af Sælgminbil.nu hedder Kristian Eriksen. Han har tidligere overfor Kontant nægtet at kende til svindlen i Autobroker1, men i dag er han ikke til at komme i kontakt med og er ikke til at finde. Han er som sunket i jorden. Begge firmaer er nu under konkurs og sagerne meldt til politiet.