Erik S. Rasmussen til møde med skatteordfører for moderaterne Mohammad Runa

Fra venstre mod højre: Jacob Stendevad fra SMVdanmark, direktør Erik S. Rasmussen, Jøren Bombjerg fra DBFU og Mohammad Rona (M).

I går, onsdag, var Dansk Bilbrancheråds direktør Erik S. Rasmussen til et fællesmøde med folketingspolitiker og skatteordfører for Moderaterne Mohammad Rona om reparationsgrænsen og registreringsafgifter.

Direktør Erik S. Rasmussen var i onsdags i fællesskab med Dansk Bilforhandler Union og SMVdanmark til møde med folketingspolitiker Mohammad Rona, der er medlem af det regeringsbærende parti Moderaterne, hvor Mohammad Rona blandt andet er skatteordfører.

På mødet blev problematikkerne omkring reparationsgrænsen og registreringsafgifterne forelagt for den nyslåede folketingspolitiker.

Blandt andet blev det fremhævet, at omkring 1000 arbejdspladser inden for værkstedsfaget går tabt, ved den nuværende reparationsgrænse kontra ingen reparationsgrænse. Og at arbejdet i stedet udføres i udlandet, når de skrottede biler sendes hertil. Samtidig viste Dansk Bilbrancheråd eksempler på rådets arbejde for at afskaffe reparationsgrænsen gennem kampagner og tilstedeværelse på blandt andet Folkemødet på Bornholm.

Herudover blev problematikken omkring registreringsafgifterne forelagt for Mohammad Rona. Herunder hvordan Motorstyrelsens beregningsmodeller skaber en klar forskel mellem beregningsgrundlaget for henholdsvis brugte og fabriksnye køretøjer - hvilket giver nyvognsforhandlere en klar konkurrencefordel over brugtvognsforhandlere. Noget der ikke sikrer fair konkurrence og som bør ændres. 

Efter mødet har Dansk Bilbrancheråd en klar forventning om, at Mohammad Roma vil tale vores sag for resten af folketinget i spørgsmålene om repartionsgrænsen og registreringsafgifter. 

Henvendelse

Har du spørgsmål, da kontakt direktør Erik S. Rasmussen på esr@dbr.dk eller tlf. 40414399