Carmunications nye vision – en tænketank for bildata

Den 21. juni 2022 deltog Dansk Bilbrancheråd ved generalforsamlingen hos Carmunication i Stuttgart ved direktør Erik S. Rasmussen og juridisk chef Johanne Berner.

Generalforsamlingen blev afholdt på det ikoniske hotel V8, hvor alt inventar med videre tager afsæt i bilindustrien – lige fra barborde lavet af motorblokken fra en V8-motor over loftet, der er dekoreret med fælge, til håndsæben på hotelværelserne, der er formet som små biler; og – nåeh ja – udsigt over et værksted, der har Pagani og McLaren på liftene.

På generalforsamlingen præsenterede ledelsen en række nye tiltag for Carmunication. Herunder en helt ny vision, hvor Carmunication stiller sig til rådighed som et fyrtårn indenfor bildata; som bilbranchens dataekspert.

Camunications nye vision

Som led i den nye vision skrinlægges planerne om selv at udarbejde et IT-system til håndtering og udveksling af live bil-data.

Fokus i fremtiden bliver at være en tænketank for bildata indenfor alt fra de tekniske vanskeligheder med at udtrække live bildata til de juridiske spidsfindigheder omkring adgangen til data, rettigheder med videre.

Visionen skal understrege den rolle, som Carmunication arbejder på at udvide og udmønte sig i at fungere som bindeled mellem dataplatforme og medlemmerne, være en fast del af beslutningsprocessen i EU – eventuelt med et fast sæde i paraplyorganisationen FIGIEFA – og sidst, men ikke mindst, via platformen Carmupedia udarbejde et samlet opslagsværk omkring bildata.

Dansk Bilbrancheråd er yderst tilfredse med den nye vision, herunder skrinlægningen af IT-udviklingen, der er i forvejen mange udbydere i forhold til selve leverancen af data, og ved at understrege Carmunications vidensdelingsrolle, vil det formentlig også være lettere at få flere nye medlemmer.

Henvendelse

Ved spørgsmål eller kommentarer kontakt da Johanne Berner på jbh@dbr.dk eller tlf. 22415103.