Bilforhandlernyt uge 45 - Høj interesse for brugte biler og et relativt stabilt marked

Stabilt brugtbilsmarked med en høj interesse karakteriserer uge 45 2021

  

Markedet for brugte biler i uge 45 2021 er relativt stabilt med en fortsat høj interesse for brugte biler.

Den høje interesse for brugte biler fortsætter på et relativt stabilt brugtbilmarkedet. Nøgletallene i form af udbud, liggedage og prisrettelser har svinget marginalt de seneste fem uger.

Baggrunden for den marginale udbudsforøgelse i sidste uge var et let stigende antal elbiler og plug-in hybrider, primært drevet op af et stigende antal Peugeot elbiler og plug-in hybrider.

Sidste note er besøgstallet på Bilbasen, der satte rekord for året med 741.000 unikke besøg i sidste uge.

I korte træk

Der var 741.000 besøgende i uge 45, og interessen holder et stabilt højt niveau. Udbuddet steg yderst marginalt til 51.600 biler i alt, liggedagene er på 48 dage i snit. Der var 1.555 prisrettelser med 8.209 kr i snit.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 45, 2021

 

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:

Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 111, en smule over niveauet for uge 44 og udbuddet af B2B biler ligger én procent højere end i sidste uge på indeks 100.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL

Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler. I B2B segmentet mærker vi stor fokus på at opkøbe hybrid og elbiler på auktionerne.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET

Vi mærker en stigende aktivitet og fokus fra forhandlere, importører og platforme for at have et stærkt digital setup på C2B. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 138 for den forgangne uge.