Bilforhandlernyt for februar - priserne fortsætter opad

Prisen på brugte biler fortsætter opad, da prisstigningerne på nye biler er slået igennem kombineret med et lavt udbud af biler.

Tendenserne fra januar fortsætter, og dermed er der fortsat højt moment på brugtbilmarkedet. Det afspejles især i prisindekset, der steg med 1,6 procentpoint i februar.

Det er ikke på niveau med januars stigning, men et udtryk for at prisstigningerne på de nye biler også slår igennem på brugtbilmarkedet, sammenholdt med den lave udbudssituation, der ligeledes presser priserne op.

Omsætningshastigheden for brugtbiler forøget 40% på 12 måneder

Liggedagene er nede på 41 dage i snit for det brede udsnit af brugtbilerne, som vi følger, men reelt er de mest eftertragtede modelvariationer halvt så lang tid på lager.

I det perspektiv er det ikke overraskende, at omsætningshastigheden for brugtbilerne nu er forøget med godt 40% på 12 måneder.

Hvor det totale antal biler til salg på et givent tidspunkt i starten af 2021 var 63 dage om at blive solgt, så er de nu 40 dage om at blive handlet.

Dermed skal forhandlerne finde ekstraordinært 70.000 brugtbiler til deres salgsudstillinger, for at følge med efterspørgslen. Det kan de ikke, og derfor falder udbuddet, som vi har set det i de sidste 12 måneder.