Betaling for sealer-arbejde i forbindelse med forsikringsskader

Se her den korrekte procedure for, hvordan der skal betales for sealer-arbejde. En del reparatører og forsikringstaksatorer er tilsyneladende i tvivl.

Sealing af svejsedele

Tid til sealer-arbejde er, når vi taler om svejsedele, indeholdt i (E) udskiftningstiden. Tid til sealer-arbejde tilfalder altså karrosseriværkstedet.

Sealer-materialet skal afregnes via 1000 nr. eller vælges i piktogrammer under tillægsarbejde.

Skal lakereren foretage sealing, skal dette afregnes særskilt med tid og materialer. 

Sealing af nye skruedele

Sealing ved udskiftning af skruedele er afhængigt af delens beskaffenhed ved levering - med eller uden sealing.

Typisk er det asiatiske bilmærker, der leverer nye skruedele uden sealing. Når en ny skruedel leveres uden sealing skal der betales både tid og materialer.

Reparatørerne skal være opmærksomme på, at delenes beskaffenhed er afhængig af leverandør, eksempelvis leverer PSA (tidligere Opel) og andre reservedels-leverandører dele både med og uden sealing, (varierende leveringsomfang).

Vejledningerne på Forsikring & Pensions hjemmeside er derfor ikke altid retnings-givende for, hvad der korrekt.

Sealing i forbindelse med opretning

Ved opretning sker det ofte, at sealeren slipper pladen og derfor skal renses af og erstattes med ny. I disse tilfælde skal der betales både tid og materialer

Sealing af Uoriginale karrosseridele

Hvis forsikringsselskabet ønsker, at der skal anvendes uoriginale karrosseridele, vil der altid skulle skrives tid og materialer på beregningstilbuddet.

Sealing

Når et område skal seales, så er det vigtigt, at området er matteret, affedtet og grundet med en korrekt primer (se bilproducentens vejledninger).

Når området er korrekt primet, skal sealer påføres. På nogle bilmærker skal eksempelvis en dør seales med 2-3 forskellige produkter. Dørplade én type, ruderamme en anden type og området under sidespejl en tredje type.

Hvis sealing skal udføres korrekt, kræver det ofte langt mere tid end forsikringsselskaberne vil betale.

Materialer til sealing

Husk også at sealer-materialerne stiger kraftigt. Vi ser prisstigninger på sealer-produkter  i Autotaks/FORSI på ca. 40,-kr pr. patron!

HUSK!

Dansk Bilbrancheråd udfører gennemgang af dit skadestilbud for kun kr. 299,- ex. moms - det kan godt betale sig!

Henvendelse

Ved spørgsmål da kontakt teknisk konsulent Finn Larsen på fl@dbr.dk eller telefon 51309369.