Autotaks/FORSI: Husk at vælge korrekt modelvariant

Eksempel 1. Her ses et eksempel hvor Autotaks/FORSI ikke kender den valgte bils modelvarianter/ udstyr. Bruger er derfor nødt til manuelt at markere det udstyr, som bilen er ”født” med. Tallet viser, at systemet kun kender til 2 varianter på reg.nr.

Husk at vælge det rigtige bilmærke og -model ved tilbuds-beregning i Autotaks/FORSI, så du ikke mister tid eller penge.

Jeg har lige hjulpet et medlem, som burde have fået et tilbud ud på kr. 20.000. Da personen ikke havde valgt den rigtige bilmodel, så kom tilbuddet ud kr. 5.000 for lavt, på altså kr. 15.000! Det er en forskel, der er til at få øje på, og som vi selvfølgelig fik rettet", fortæller Teknisk Konsulent i Dansk Bilbrancheråd Finn Larsen.

Autotaks/FORSI er baseret på data fra de respektive bilproducenter. Bilproducenterne leverer ikke de samme eller den samme mængde af data, så derfor skal systemet bruges på forskellig vis afhængigt af hvilket bilmærke og model, der skal beregnes.

Hvis du fx beregner et tilbud for et asiatisk bilmærke, hvor data ofte er begrænset / mangelfulde, så vil Autotaks/FORSI-systemet også generere en mangelfuld rapport. Manglerne kan være forkerte reservedelspriser, mangelfulde reparationstider, manglende monteringssæt, forbrugs-materialer mm. Så her er det ekstra vigtigt at indtaste rigtig model og tjekke data igennem.

Hvis ikke de rigtige modelvarianter er valgt, så vil beregningen blive forkert, og reparatøren vil mangle betaling for det arbejde, som skal udføres. Ny beregning eller tillæg ville i sådan et tilfælde være nødvendigt og kræver brug af ekstra tid, både af reparatør og forsikringsselskab.

Så husk det nu! afslutter Finn Larsen.

Er du endnu ikke Autotaks/FORSI-abonnent gennem Dansk Bilbrancheråd, så meld dig til gennem sekretariatet på telefonnummer 43996633. Når du har Autotaks/FORSI gennem os, så har du også adgang til at købe en gennemgang og tilretning af dit skadestilbud for blot kr. 299,- eksk. moms. 

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer til Autotaks/FORSI, da kontakt Teknisk Konsulent Finn Larsen på fl@dbr.dk eller telefon 51309369.