Vigtig! - Information til skadesbranchen

Alle skades-reparatørerer der beregner skader i Autotaks/FORSI, skal til at forberede sig på at starttiden på lakeringsarbejde i systemet ændres, I dag generes starttiden mere eller mindre automatisk iht. den enkelte lakeringsberegning. I fremtiden skal starttiden bygges manuelt op i Qapter under lak, i AZT-forberedelses skema, af den person som beregner lakering. Startdato for den nye beregningsmetode er ikke fastsat, men vi holder dig naturligvis opdateret såsnart dato kendes.

Starttiden på lakeringsarbejde har indtil ændringen indføres, været enten 23AE (bil med i kabine) eller en gradueret tid for løsdele. Hvis starttiden på lakering opbygges mangelfuldt i AZT-skema eller forsikringsselskaberne begynder at dikterer, hvad de vil betale for i forbindelse med starttid, kommer det til at have stor betydning for priserne på lakeringsopgaver.

Ændringen af starttiden kommer til at have stor betydning for skadesbranchen hvis ikke parterne er enige og forstår om brugen af AZT-skem, så vi anbefaler på det kraftigste, at du læser videre KLIK HER

For yderligere spørgsmål kontakt teknisk konsulent Finn Larsen på telefon 51 30 93 69 eller mail fl@dbr.dk

 

HUSK - at Dansk Bilbrancheråd tilbyder at gennemse din skadesrapport inden afsendelse til forsikringsselskabet

Få gennemgået din beregningsrapport før du sender den til godkendelse.
For en fast pris på 299,00 kr. pr. beregning gennemgår vi din beregningsrapport og sikre, at du har fået alle positioner med på karrosseri og lakarbejde, samt de nødvendige forbrugsmaterialer.
Vi har på alle de beregninger der til dato er gennemgået kunne hjælpe med en bedre betaling.
Hjælpen får du ved at sende dit Bruger ID og kodeord til fl@dbr.dk eller ringe til Finn Larsen 51309369