Uhævede feriepenge skal indbetales til Arbejdsmarkedets Feriefond senest den 22. november

Feriepengeinfo sender omkring 1. november besked ud til alle feriepengeudbetalere om, at der skal indbetales uhævede feriepenge eller værdien af ikke-afholdte feriedage til Arbejdsmarkedets Feriefond.

Hvis I har ansatte, som ikke har holdt alle deres optjente feriedage (funktionærer) eller ikke har hævet deres feriegodtgørelse (timelønnede), så skal I indberette og indbetale feriepengene til Arbejdsmarkedets Feriefond. 

I skal indberette og indbetale for både:

  • Timelønnede med feriekort
  • Fratrådte månedslønnede med feriekort
  • Månedslønnede i fortsat beskæftigelse, hvor I skal opgøre værdien af ikke brugte feriedage samt ferietillæg

I skal meddele FerieKonto, hvis I laver aftaler med jeres medarbejdere om, at de må overføre den 5. ferieuge eller hvis de får den udbetalt. Hvis I ikke laver en aftale om overførsel eller udbetaling af den ikke afholdte 5. ferieuge, så skal feriepengene, der stammer fra den 5. ferieuge også indbetales til Arbejdsmarkedets Feriefond.

I skal indberette de uhævede feriepenge og værdien af ikke brugte feriedage, senest den 15. november 2022 i Indberetningsløsningen på Virk.dk - der kan I også finde mere information og vejledning samt FAQ. Der er også en fin vejledning til, hvordan I gør, i den skrivelse som I har fået fra Arbejdsmarkedets Feriefond.

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer, da kontakt personalejurist Mille Vollmer på mv@dbr.dk eller tlf. 30145206.