SERMI: Teknologisk institut er klar!

Vil du kunne kode nøgler og montere tændingslåse mv., så skal du og dine medarbejdere "SERMI"-certificeres! Det er et kommende lovkrav fra EU, og du kan blive certificeret allerede fra d. 14. august gennem Teknologisk Institut.

På trods af, at SERMI er udsat på ubestemt tid, er Teknologisk Institut klar til at påbegynde certificeringer fra den 14. august 2023. 

SERMI - forkortelsen for Security Related Repair & Maintanance Information - giver dig mulighed for at tilgå informationer og reservedele, der er forbundet med reparationer på og omkring en bils sikkerhedsrelaterede (dvs. tyverirelaterede) systemer. Du kan få adgang, hvis du certificeres hertil. 

Certificeringen skal anvendes til at tilgå data omkring tyveri-relateret udstyr - dvs. nøglekoder, startspærre, visse dele af ECU'er m.v. Er et værksted - og en medarbejder - certificeret, skal bilfabrikanterne give den fornødne adgang, og det vil lette arbejdet på værkstederne og styrke den frie og lige konkurrence.

Teknologisk Institut er nu som den første i Danmark klar til certificere værksteder, og de påbegynder arbejdet fra den 14. august 2023. 

Skal dit værksted SERMI-certificeres, er der ingen grund til at vente, selvom SERMI er blevet udsat (Læs mere her: SERMI er udsat i mindst 2 måneder! | Dansk Bilbrancheråd (dbr.dk)). 

Dansk Bilbrancheråd anbefaler Teknologisk Institut

Dansk Bilbrancheråd anbefaler, at danske værksteder lader sig certificere af et Teknologisk Institut - den eneste danske certificeringsmulighed p.t. Instituttet har fuld gennemsigtighed i bl.a. priser.

Dansk Bilbrancheråd er bekendt med, at visse udenlandske aktører tilbyder certificering, men prislister og omkostninger holdes skjult, ligesom der kan være sprogbarrierer m.v.. Det er utrygt, og når det nu er muligt at få en national certificering, anbefaler vi værkstederne at gøre brug heraf.   

Der er sket ændringer fra den forventede til den endelige aftale

Det er væsentligt at påpege, at den endelige aftale ikke er identisk med den forventede aftale - og har du allerede udfyldt den forventede aftale, må du derfor begynde forfra med den nye. 

Dansk Bilbrancheråd ønsker Teknologisk Institut stort tillykke med akkrediteringen og ser frem til, at danske værksteder kan opnå certificering i Danmark. 

For nærmere om SERMI henviser vi til vores Q&A, som du finder her.  

Henvendelse

Hvis du vil vide mere, kan du kontakte sekretariatet på 43996633 eller høre yderligere hos juridisk chef Johanne Berner, jbh@dbr.dk eller 22415103.