SERMI er udsat i mindst 2 måneder!

Kun et mulehår fra målstregen måtte EU sande, at ingen EU-lande ville nå at få tilstrækkelig kapacitet på plads til at kunne være klar til SERMI fra 1. august 2023. SERMI er derfor udsat på ubestemt tid.

SERMI var planlagt til at begynde d. 1. august for alle EU-lande, men blev i begyndelsen af juli udsat af et realistisk EU. Udsættelsen gælder sågar i Sverige, hvor der ellers allerede er etableret ikke færre end 4 nationale organer til at kunne certificere værksteder.

Den endelige dato for ikrafttræden i Danmark er ikke fastsat endnu – kun Sverige ligger fast med 1. oktober 2023 som skæringsdato.

Det betyder, at der kommer ro på i forhold til at få et nationalt organ til at certificere værkstederne og derefter ro på til at få certificeret så mange værksteder, at der er et bredt fundament at begynde på.

Teknologisk Institut er klar 14. august

Trods at det formelle tidskrav er væk på ubestemt tid, så har Teknologisk Institut, på opfordring af Dansk Bilbrancheråd, arbejdet for at blive godkendt som nationalt organ til at certificere værkstederne.

Denne godkendelse er nu på plads, så Teknologisk Institut fra 14. august kan SERMI-certificere de værksteder, som måtte ønske det.

Interessen for certificeringen er bestemt til stede, og et meget stort antal af Dansk Bilbrancheråds medlemmer har overfor rådet allerede tilkendegivet interessen for at blive certificeret.

Ind til den 14. august, og så længe du ikke har en SERMI-godkendelse, kan adgang til data og reservedele kun (fortsat) opnås via de respektive bilmærkers hidtidige systemer.

Dansk Bilbrancheråd fortsætter en grundig monitering af området, og du kan læse mere i rådets Q&A, som du finder her

Henvendelse

For yderligere kan sekretariatet kontaktes på 43 99 66 33.