Nu kan din lærling snart komme til svendeprøve

Billedet er fra det helt nye College360 i Silkeborg.
Billedet er fra det helt nye College360 i Silkeborg.

Er du i gang med en uddannelse som fx mekaniker, tømrer eller murer, så kan du nu "snarest muligt" vende tilbage til skolen. 

- Vi har truffet en beslutning her til eftermiddag (i går onsdag, red.) om at gøre det muligt for dem, der er på sidste år af deres erhvervsuddannelse, at vende tilbage til undervisningen. Selvfølgelig indenfor sundhedsmyndighedernes retningslinjer, siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til DR Nyheder.

Sidste år i hovedforløbet

Erhvervsuddannelserne åbner fysisk for undervisning af elever, der er i gang med deres sidste år i hovedforløbet og dermed det sidste år af deres uddannelse. Genåbningen af erhvervsskoler for denne gruppe elever sker snarest muligt.

Erhvervsskolerne har de seneste uger nødundervist deres elever. Men efter uger med primært teoretisk undervisning har eleverne behov for at gennemføre de praksisrelaterede fag, der typisk kræver værkstedsfaciliteter på erhvervsskolen. Det gælder i særlig grad for elever, hvor svendeprøven nærmer sig. Derfor genåbner erhvervsskolerne for netop den elevgruppe.

Skolepraktik og svendeprøver

Konkret er det elever på sidste år, der skal tilbage til hovedforløbsundervisning på erhvervsskolerne, som en del af genåbningen. Det gælder for både elevernes skoleperioder, elever i skolepraktik, og elever, der skal afvikle deres svendeprøve.

Genåbningen skal følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer, ligesom det er tilfældet med genåbning af dagtilbud, skoler og gymnasier.

Tilfredse erhvervsskoler

Hos erhvervsskolerne er Lars Kunov godt tilfreds med regeringens beslutning.

- Jeg synes, det er en rigtig god beslutning. Jeg er til fulde klar over, hvor svært det må være at være regering og skulle prioritere. Men her har vi nogle mennesker, som er i gang med vigtige uddannelser - og som er kommet i klemme. Derfor er det positivt, at man har lyttet til vores bekymringer, siger han til DR.