Jeppe Præstiin Mikkelsen fra Autohjørnet Ringkøbing vinder DM i Skills for personvognsmekanikere

Jeppe Præstiin Mikkelsen vandt DM i Skills for personvognsmekanikerlærlinge og fik som lykønskning overrakt en check på 5000 kr af landsformand Henrik Pedersen.

Efter tre intense dage til DM i Skills kunne vinderne kåres lørdag eftermiddag. Vinderen i kategorien personvognsmekaniker blev Jeppe Præstiin Mikkelsen, som er lærling hos medlem Autohjørnet Ringkøbing. 

Det var otte talentfulde personvognsmekanikerlærlinge, som i sidste uge dystede om titlen som Danmarks dygtigste til DM i Skills i Fredericia. Seks af disse er lærlinge på værksteder, der er medlem af Dansk Bilbrancheråd.

Det er flot, at så mange medlemsvirksomheder har lærlinge med til DM i Skills og Dansk Bilbrancheråd ønsker alle de unge tillykke med deltagelsen.

Det er en stor præstation at være blandt Danmarks otte bedste personvognmekanikerlærlinge. Tillykke med det!

Men et ekstra stort tillykke til Jeppe Præstiin Mikkelsen, som er lærling hos medlem Autohjørnet Ringkøbing, da han løb med sejreren og blev Danmarksmesteren i kategorien personvognsmekaniker til DM i Skills 2023.

Opgaverne var moderne

I følge Frank Kyndbøl fra SDE Odense, som havde været med til at tilrettelægge konkurrenceopgaverne, så var det ganske almindelige fejl og mangler, som lærlingene også møder på værkstederne i 2023, hvoraf nogle var moderne og nogle var klassiske. For eksempel skulle tandremmen skiftes på en motor, men der skulle også måles tolerance mellem cylinder og stempel, hvilket lærlingene i følge Frank Kyndbøl ikke gør så meget i hverdagen. 

En anden opgave var en undervognsopgave, hvor undervognen havde en fejl, som krævede skift af en del og at spore bilen ind efterfølgende. 

Og så var der de "moderne" tvists. Blandt andet var to ud af de fire biler elbiler, en var hybrid og sidste var 100% fossil. De elektrificerede biler kræver at lærlingene kan arbejde sikkert med disse, også selvom fejlen ikke ligger i det elektriske system. Undervognsopgaven var for eksempel på en elbil. 

Også på hybridbilen, havde den moderne teknologi sneget sig ind et måske uventet sted. Den havde et frontkamera, som skulle skiftes - at være mekaniker i dag kræver andet end mekaniks snilde!

Vinderen Jeppe Præstiin Mikkelsen havde selvfølgelig den tilstrækkelige viden om de moderne biler, og så havde han også det ekstra og den tillid til egen dømmekraft, der skulle til for at vinde DM i Skills for personvognsmekanikerlærlingene. 

Tillykke fra Dansk Bilbrancheråd

Jeppe Præstiin Mikkelsen blev ønsket tillykke med sejren af Dansk Bilbrancheråds landsformand Henrik Pedersen, som overrakte en check på 5000 kr.

Også vinderen af DM i Skills for henholdsvis karosseriteknikerlærlinge, Michael Bolvig Hansen, og lastvognsmekanikerlærlinge, Frederik Brandstrup Worm, blev fejret af rådet med checks overrakt af landsformand Henrik Pedersen for deres flotte indsats. 

Dette skete også til DM i Skills

Dansk Bilbrancheråd greb i år muligheden for at synliggøre overfor de besøgende unge, det fede ved mekanikerfaget. Derfor sponsorerede rådet en stand til Tun Din Fremtid-kampagnen, hvor Tun Din Fremtid-raceren var blikfang og lærlinge Michelle Delfs Bæk og Silas Rytter samt et udpluk af rådets ansatte og hovedbestyrelsesmedlemmer, fortalte de unge om mekaniker-uddannelsen og erhvervet, hvilket du kan læse mere om i artiklen "Tun Din Fremtid-succes til DM i Skills!"

Herudover spiste rådet frokost med de medlemmer, som lagde vejen forbi DM i Skills, fredag og lørdag, hvilket var hyggeligt og en god mulighed for at få udvekslet ideer til at få flere unge interesseret i faget. 

Dansk Bilbrancheråd vil endnu engang ønske både vinderene af DM i Skills, men også alle de deltagende lærlinge, tillykke. Det er super flot at være nået så langt, og det er en stor cadeau til medlemsvirksomhederne, at deres lærlinge er blandt Danmarks bedste!

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer da kontakt kommunikationschef i Dansk Bilbrancheråd Majbrit Berthelsen på tlf. 40184884 eller mb@dbr.dk.