Hent prøvemærker hos 250 synshaller

Bemærk dette billede er ikke det annoncerede værksted.

Motorstyrelsen oplyser, at borgere og virksomheder fremover slipper for at køre langt til det nærmeste motorkontor eller en toldekspedition, når der er brug for et prøvemærke til biler eller motorcykler. Nu kan der også hentes prøvemærker hos cirka 250 synshaller.

Fra 10 til 250

Cirka 60.000 gange om året benytter borgere og virksomheder sig af prøvemærker, når de for eksempel skal afprøve et køretøj, transportere et køretøj fra et sted til et andet eller i forbindelse med import eller eksport. Tidligere kunne prøvemærkerne kun hentes på fire motorkontorer og seks udvalgte toldekspeditioner, og for mange betød det forholdsvis lang køretid. Nu kan prøvemærkerne altså også hentes hos cirka 250 synshaller fordelt i hele landet.

Gider ikke vente på posten

Alternativet til at afhente prøvemærkerne er at få dem tilsendt med posten, men erfaringerne viser, at mange borgere og virksomheder helst vil undgå den ventetid, som det indebærer.

- Samarbejdet med synshallerne er et godt eksempel på, hvordan man på en forholdsvis enkel måde kan gøre det lidt lettere at være bilejer eller virksomhed indenfor autobranchen, udtaler Jens Otto Størup, direktør i Motorstyrelsen.

Hvert femte hos synshallen

Den nye ordning har fungeret siden juli, og bilejere og virksomheder har taget godt imod den. Hver femte prøvemærke bliver nu afhentet hos en synshal, og Motorstyrelsen har en forventning om, at antallet stiger, når flere bliver opmærksomme på, at de kan hente deres prøvemærker i synshaller.

På motorregister.skat.dk kan man se hvilke synshaller, der er med i ordningen, og det fremgår, hvordan bilejere bestiller prøveplader.

Kræver NemId

For at benytte ordningen skal man have et NemId. Borgere uden NemId skal henvende sig på én af de fire motorekspeditioner i Høje Taastrup, Odense, Aarhus eller Aalborg, eller på én af de seks toldekspeditioner i Frederikshavn, Hirtshals, Nørre Alslev, Rønne, Esbjerg eller Padborg, når de vil bestille og afhente prøvemærker.