Forsikring mod vanvidsbilisme - vær opmærksom på vilkårene #2

Nu omfatter begge af Dansk Bilbrancheråds samarbejdspartnere Topdanmark og Købstædernes Forsikring en forsikring-udvidelse mod vanvidskørsel. Ved begge skal man være opmærksom på vilkårene, da de er omfattende. Her er informationer og vilkårene for Købstædernes Forsikrings udvidelse, som netop er offentliggjort.

I en nyhed her fra Dansk Bilbrancheråd, har vi tidligere gjort opmærksom på vilkårene i Topdanmarks forsikrings-udvidelse mod vanvidskørsel. 

Nu er Købstædernes Forsikring også klar med sin forsikrings-udvidelse mod vanvidskørsel og her er informationerne fra dem til Dansk Bilbrancheråds medlemmer samt ikke mindst de vigtige vilkår for forsikringen, som det er værd at være opmærksom på:

Fra Købstædernes Forsikring:

 

 

"Vanvidskørsel kan betyde konfiskation af bilen. Også hvis det sker i en af jeres leje- eller lånebiler

Derfor har vi udvidet dækningen på jeres forsikring med virkning fra den 1. januar 2022. Taber en af jeres kunder hovedet i trafikken og får bilen konfiskeret, skal I anmelde det til Købstædernes Forsikring som I ville med enhver anden skade.

Uden omkostninger

I behøver ikke gøre noget for at opnå den udvidede dækning. Som medlem af Dansk Bilbrancheråd er jeres forsikringspakke automatisk blevet udvidet. Helt uden ekstra omkostninger for jer, når blot I foruden Motorforsikring også har Forhandler- og værkstedsforsikring, Ansvarsforsikring og Erhvervsløsøreforsikring hos Købstædernes Forsikring.

Er der ikke andre betingelser?
Jo. For at opnå erstatning ved konfiskation skal nogle forudsætninger være opfyldt. Blandt andet:
 
Bilens nypris må ikke overstige 500.000 kr.
   
Udleje- eller låneperioden må ikke være over 30 dage
   
Aktivt medlemskab hos Dansk Bilbrancheråd
   

Mere information om dækningsdetaljer

 

Nedenfor kan I få flere detaljer om den udvidede dækning for aktive medlemmer af Dansk Bilbrancheråd. Vi anbefaler, at I læser den igennem, så I er ajour med jeres muligheder, hvis en af jeres biler skulle blive konfiskeret i forbindelse med vanvidskørsel. I er selvfølgelig altid velkommen til at ringe til os på +45 33 45 74 72 og få mere at vide.

Vilkår:

Dansk Bilbrancheråd – dækning for konfiskation af køretøj i forbindelse med vanvidskørsel

Forsikringen er udvidet til at omfatte dækning for konfiskation af køretøjet (udlejningskøretøjet) i Danmark, såfremt konfiskationen er sket i overensstemmelse med reglerne for vanvidskørsel jf. ”Lov om ændring af færdselsloven (skærpet indsats mod vanvidskørsel)”.

Dækningen er betinget af:

  1. at det konfiskerede køretøjs nyværdi, ikke overstiger 500.000 kr.
  2. at udlåns-/udlejningsperioden ikke overstiger 30 sammenhængende dage.
  3. at det tydeligt fremgår af jeres låne-/lejebetingelser, at låner/lejer i forbindelse med konfiskation som følge af vanvidskørsel, skal holde jer skadesløs og erstatte jeres tab.
  4. at konfiskationen sker i Danmark, ekskl. Færøerne og Grønland.
  5. at der er tegnet forhandler- og værkstedsforsikring, ansvarsforsikring og erhvervsløsøreforsikring hos Købstædernes Forsikring.
  6. at der foreligger en lovlig lejekontrakt/køreseddel. Denne skal dokumenteres og indsendes sammen med skadeanmeldelsen.
  7. at Bekendtgørelse om udlejning af motorkøretøjer uden fører, overholdes, herunder med særligt fokus på udlejerens forpligtelser og identifikationskravene fra myndighederne.
  8. et aktivt medlemskab af Dansk Bilbrancheråd på skadetidspunktet.

Dækningen omfatter ikke:

  1. Virksomhedens ansatte, herunder familiemedlemmer tilmeldt samme folkeregisteradresse, samt udeboende børn eller dele- og plejebørn.
  2. Øvrige tab som direkte eller indirekte kan henvises til beslaglæggelse/konfiskation af køretøjet.

Dækningen bortfalder:

  1. Såfremt I var – eller burde være – vidende om, at lejer/låner kunne påtænkes at køre vanvidskørsel.
  2. Såfremt lejer/låner tidligere er straffet for vanvidskørsel efter lov nr. 534 af 27. marts 2021, eller grovere forseelser af færdselsloven fx gentagne forseelser, der har resulteret i frakendelse af kørekortet eller fængselsstraf.

Erstatningsregler:

Der gælder følgende betingelser, der alle skal være opfyldt, før der kan udbetales erstatning:

  1. Der skal være truffet endelig afgørelse om konfiskation af køretøjet i retten.
  2. Der skal være gennemført en inkassosag mod låner/lejer, og derved forligger dokumentation for, at lejer/låner ikke har betalingsevne til at erstatte jer for det konfiskerede køretøj. Der er således pligt til at søge beløbet inddrevet hos lejer/låner, og Købstædernes Forsikring dækker ikke omkostninger til inddrivelsen.
  3. Der er foretaget anmeldelse til Købstædernes Forsikring.

Alle relevante dokumenter og dokumentation skal fremlægges for Købstædernes Forsikring, herunder rettens kendelse om konfiskation.

Når de ovennævnte betingelser er opfyldt, vil erstatning falde til udbetaling. Der udbetales ikke renter, heller ikke efter forsikringsaftalelovens § 24.

Der erstattes til gensalgsværdi, og kaskodækningens selvrisiko er gældende.

Dækningen er subsidiær til en eventuel noteret F-deklaration.

Købstædernes Forsikring kan, ved enhver ændring af loven, vælge at ændre i dækningens vilkår eller ophøre med at tilbyde dækningen. Ophør af dækningen vil ske med 14 dages varsel."

Læs på Købstædernes egen hjemmeside om forsikringsudvidelsen for Dansk Bilbrancheråds medlemmer her og om vilkårene her.

Henvendelse

Kommentarer til artiklen kan rettes her: Kommunikationschef i Dansk Bilbrancheråd Majbrit Berthelsen mb@dbr.dk, tlf. 40184884.

Hvis du er interesseret i Købstædernes Forsikrings produkter, så kontakt salgschef, Kasper Flarup kaf@kfforsikring.dk, tlf. 30955951.