Endelig, endelig løftes restriktionerne

En normal hverdag samt mulighed for socialt samvær og gode fester venter os.

Der var gode nyheder på regeringens pressemøde 26. januar. Fra den 1. februar 2022 bliver restriktionerne løftet, og autobranchen har kun to tilbageværende corona-ordninger at forholde sig til.

I fortsættelse af tirsdagens glædelige nyhed om lempelse af krav og kriterier for nærkontakt, isolation mv., fortsætter de gode nyheder. Statsministeren kunne på et pressemøde den 26. januar således bekendtgøre, at fra og med på tirsdag er corona ikke længere kategoriseret som en samfundskritisk sygdom.

Dermed løftes alle restriktioner fra samme tidspunkt, bortset fra et par enkelte uden relevans for vores branche.

Det betyder goddag til en normaliseret hverdag, og farvel til mundbind og afstandskrav med videre.

Men det betyder også, at virksomhederne skal være opmærksomme på, at det fra tirsdag ikke længere vil være tilladt at kræve fremvisning af coronapas eller test fra medarbejderne.

To tilbageværende ordninger frem til 28. februar

Fra på tirsdag vil virksomhederne derfor mere eller mindre kun skulle forholde sig til to tilbageværende levn fra coronaen:

  1. Muligheden for sygedagpengerefusion fra første fraværsdag for medarbejdere med en positiv test. Ordningen udløber 28. februar 2022
  2. Muligheden for, at medarbejdere med børn som er hjemsendt som led i en generel hjemsendelse, uden nødvendigvis selv at være syge, kan søge om sygedagpenge i op til 10 dage. Ordningen udløber 28. februar 2022.

Henvendelse

Advokat Jesper Juhlin jsj@dbr.dk eller telefon 22924399