”Brug Arbejdsmiljøpuljen,” lyder opfordringen fra lokalformand Anders Larsen.

Medindehaver af Undal Autoservice og lokalformand Anders Larsen kommer med en opfordring til andre i branchen om at gøre brug af Arbejdsmiljøpuljen. Selv fik hans værksted støtte til leje af et løftebord i tre måneder.

Automekaniker og lokalbestyrelsesformand for Nordsjællands Autoreparatørforening, samt medlem af Dansk Bilbrancheråds hovedbestyrelse, Anders Larsen fra Undal Autoservice i Frederiksværk er en af de få, som har søgt Arbejdsmiljøpuljen, og han opfordrer alle i Dansk Bilbrancheråd til at gøre det samme.

”Det er Danmarks bedst bevarede hemmelighed, at man kan søge Arbejdsmiljøpuljen. Men det er bare med at bruge muligheden”, siger Anders Larsen om puljen, hvor der stadig er 100 millioner at søge i år.

Undal Autoservice søgte om og fik 80% i tilskud af lejen af et løftebord i tre måneder, hvorefter værkstedet har lavet en aftale med leverandøren om at købe løftebordet.

Super nemt at søge

Ifølge Anders Larsen er det super nemt at søge. Man får et tilbud fra sin leverandør, hvorefter man laver et budgetskema med hvilken del det drejer sig om, og hvad den koster, og så udfylder man ansøgningen (se en vejledning her).

”Det kræver dog, at leverandøren er med på den, da det er en anden form for salg end normalt. Vi brugte Værkstedernes Indkøbsforening, som var meget behjælpelige, og vi satte en rimelig leje sammen med dem”, siger Anders Larsen.

Desuden er det et krav, at værkstedets ansatte er involveret i udvælgelsesprocessen af hjælpemidler, og en medarbejder skal i ansøgningen kvittere for, at der er blevet snakket om ønskerne og mulighederne på værkstedet.

Det startede med et påbud fra Arbejdstilsynet

Hos Undal Autoservice startede det hele med et besøg fra Arbejdstilsynet. Værkstedet havde en arbejdsmiljømæssig udfordring med at løfte ting op og ned fra hylder, specielt fordi de har et dæk-hotel.

Derfor fik de et påbud fra Arbejdstilsynet om nogle tunge løft, som de ikke måtte udføre, hvilket der selvfølgelig skulle findes en løsning på. Herfra udsprang ideen til at bruge puljen for at få hjælp til arbejdsmiljøet.

”Først var vi interesseret i en hjulløfter, men efterhånden som vi fik tænkt over det og snakket om det, så dukkede der flere muligheder op, blandt andet løftebordet.

Med et løftebord kunne vi lige pludselig løse mange andre opgaver end kun hjulløft – for eksempel at løfte en gearkasse. Vi har endda en ikke så høj svend, som bruger den til lige at få 20-30 cm ekstra højde, når han skal nå noget på høje hylder,” siger Anders Larsen som hermed viser, hvor alsidig et hjælpemiddel deres nye løftebord er.

Man er meget velkommen til at kontakte Anders Larsen, hvis man har spørgsmål til hans proces på telefon 47722444.

Man kan også kontakte Dansk Bilbrancheråds kørende konsulenter
Pia Egeskov Tlf.: 40 64 05 11
Rene Eriksen Tlf.: 40 46 55 61