Der er stadig penge i puljen - Arbejdsmiljøpulje til forebyggelse af nedslidning

Arbejdsmiljøpuljen vil over de næste 3 år få tilført 105 millioner kroner om året. Og der er stadig 100 millioner kroner tilbage i år, som du kan søge!

Private virksomheder med op til 50 ansatte kan søge tilskud fra den såkaldte Arbejdsmiljøpulje til projekter, der forebygger fysisk og psykisk nedslidning og arbejdsulykker. 

Der er tre underpuljer, som man kan søge, og den der er mest relevant for Dansk Bilbrancheråds medlemmer er muligheden for at søge støtte til leje eller afprøvning af tekniske hjælpemidler.

Gennem støtten kan man her få dækket 80% af omkostningerne til leje og afprøvning af nye tekniske hjælpemidler i tre måneder, professionel rådgivning og træning på arbejdspladsen. Læs mere her.

Hvorfor er afprøvning af tekniske hjælpemidler en god ide?

Der findes mange forskellige tekniske hjælpemidler på markedet, og det kan derfor være vanskeligt at vurdere, hvilket hjælpemiddel, der er mest velegnet til netop den arbejdsopgave, hvor I har brug for at få aflastet jeres krop eller undgå en ulykke.

Det smarte ved puljen er netop, at I kan leje et hjælpemiddel i 3 måneder og få dækket 80% af udgiften, hvorefter I kan købe hjælpemidlet (for egne midler), hvis det var noget for jer. 

Hvis I har lyst til at gøre brug af muligheden, så kan I leje (og efterfølgende købe) udstyr fra flere aktører, for eksempel Værkstedernes Indkøbsforening. I kan kontakte jeres foretrukne forhandler og få rådgivning om de hjælpemidler, som I har behov for, og få et tilbud på en lejeaftale.

Medindehaver af Undal Autoservice og hovedbestyrelsesmedlem Anders Larsen har gjort brug af puljen og opfordrer ander til at gøre det samme. 

Med Arbejdsmiljøpuljen er der dermed ingen undskyldning for ikke at søge, så I kan undgå fysisk og psykisk nedslidning.

 

Hvis du har brug for yderligere informationer og hjælp, så kan du kontakte Dansk Bilbrancheråds kørende konsulenter:

Pia Egeskov Tlf.: 40 64 05 11
Rene Eriksen Tlf.: 40 46 55 61

Vil du læs mere om de forskellige puljer : https://at.dk/arbejdsmiljoearbejdet/arbejdsmiljoepuljen/