
Virksomheder, der ellers skulle betale dagpenge i arbejdsgiverperioden på de første 30 dage af en medarbejders sygdom, kan søge om dagpengerefusion på Covid-19-ramte medarbejdere. Ordningen gælder KUN for Cororarelateret sygdomsfravær.
Medarbejdere i selvisolation sidestilles ikke længere med sygdom, og er derfor ikke omfattet af ordningen. Det skyldes, at der ikke længere er en generelt anbefaling om isolation ved nærkontakt.
Der stilles ikke krav om lægeerklæring, men medarbejderen kan afkræves en "tro og love erklæring".
Arbejdsgiver kan søge dagpengerefusion første fraværsdag. Refusionen består af dagpengesatsen.
Ordningen er trådt i kraft, og gælder sygdom fra og med 23. november 2021 og foreløbigt til 28. februar 2022.
Ansøgning skal indgives via Nemrefusion - men der er ikke åbnet for ansøgninger endnu.
Sektionen udbygges løbende. Kontakt sekretariatet hvis du har spørgmål om sygedagpengerefusion for Coronarelateret sygdom, som du ikke kan finde svar på.
Du kan søge refusion, hvis medarbejderen selv er smittet eller hvis medarbejderen er nødsaget til at gå i selvisolation efter påbud fra myndighederne. Bemærk, at der ikke længere er en generel anbefaling/(påbud) om selvisolation ved nærkontakt.
Du er "nær kontakt", hvis du har været i nærheden af en smittet person i en af følgende perioder:
Hvis du har været tæt på en smittet person i en af de ovennævnte perioder, er du en nær kontakt, hvis du samtidig opfylder mindst et af følgende kriterier (opdateret den 21. december 2021, hvor personkredsen for nære kontakter blev kraftigt indskrænket):
Der er ikke længere en generel anbefaling om selvisolation ved nærkontakt. Det anbefales dog, at medarbejderen lader sig teste 3 døgn efter den smittedes testtidspunkt.
VIGTIGT: En nær kontakt-medarbejder kan altså IKKE kræve at gå i selvisolation. Det er dig, som arbejdsgiver, der skal træffe valget om, hvorvidt det vil være hensigtsmæssigt. Hvis du sender medarbejderen hjem, så skal medarbejderen have sin sædvanlige løn.
Se vejledning her: