Vinderne af bilkonkurrencen til Bilfestival 2022

Inge Søgaard med sin Austin Healey, der vandt kategorien "flotteste bil".

Der var præmier til tre smukke biler, da bilkonkurrencen blev afholdt til Bilfestival 2022. Kategorierne var "mest unikke", "flotteste" og "mest originale".

Til Bilfestival 2022 blev der uddelt præmier til den mest unikke bil, den flotteste bil og den mest originale bil. Det var de deltagendes veteran- og specialbiler, der deltog i kapløbet om pokalerne.

- det var ikke en nem opgave, vi blev sat på. Vi har rendt vores fødder helt hudløse blandt de flotte biler, fortalte formand for Værkstedernes Indkøbsforening Bo Krogså, som var en af dommerne.

Knap 80 veteran- og specialbiler stod siden om side i solskinnet, og midt på eftermiddagen blev vinderne afsløret.

Mest specielle

Vinderen i kategorien mest specielle blev en lille rød Fiat Autobianchi. Ejeren er Erik Rasmussen fra Autoplejen ApS, som har haft haft bilen siden 1997,

Erik er den tredje ejer af bilen, og han købte den af smeden i Gjern. Smeden i Gjern købte den selv i et lyskryds i Aarhus i 1977, hvorefter han afmeldte den og lod den stå de næste 20 år.

Herefter købte Erik Autobianchien og lavede det mekaniske arbejde på den. Smeden havde sørget for at lave rust på den. Bilen er for øvrigt original dansk, hvilket er en sjældenhed.

Mest originale

Original betyder ikke, at den skal stå, ligesom den dag, den blev trukket ud fra fabrikken. Det betyder, at det er en urestaureret bil, som står originalt. Måske med noget patina.

-Nogle siger, at patina er et andet ord for gammelt lort, men i min verden, så betyder patina, at bilen er rigtig, rigtig fin, fortalte Bo Krogså, inden han afslørede vinderen. 

Vinderen blev en Simca Aronde p60. Hvid/beigefarvet med sort tag fra 1959, hvor de eneste nytilføjelser er fire nye dæk, en ny bagpotte og et nyt batteri. 

-Simcaen er med 39000 km på klokken fra ny og blev fundet i et hønsehus efter 25 års opmagasinering! fortalte Kenneth Olsen fra Margårdvejens Autoservice, som oprindeligt købte bilen og befriede den fra hønsehuset, hvorefter han forærede bilen til sin far, Mogens Olsen. Bilen havde før kun haft en ejer, som i følge registreringsattesten var Fru Boghandler.

Flotteste bil

-Hvis det var svært at finde den mest unikke og den mest originale, så var det endnu sværere, at finde den flotteste. For der var rigtig mange flotte biler. Men den bil der løb med vores hjerte var en Austin Healey, fortalte landsformand Henrik Pedersen, som samtidig afslørede vinderen i kategorien. 

Ejeren af Austin Healye'en er Inge Søgaard, som købte bilen gennemrestaureret efter at manden havde to veteranbiler i forvejen.

-Så var det tid til også at få en veteranbil, hvor jeg stod som ejer, fortalte Inge Søgaard.

Inge var til Bilfestival med sin mand, og sammen havde de tre veteranbiler med. Hun fortalte i øvrigt, at de er ivrige veteranbilstræf-deltagere og kører hele Danmark rundt i bilerne. 

Vi kan kun forestille os, hvor flot et syn det måtte være, da Inge kørte sin sølvgrå Austin Healey gennem de gule rapsmarker efter en veloverstået Bilfestival, som altså for Inges vedkomne også bød på en pokal for flotteste bil.

Henvendelse

Kommunikationschef Majbrit Berthelsen mb@dbr.dk eller tlf. 40184884.