Vigtigt: Udlejer du kasse-/varebiler? Så se her.

Har du tjek på om din forsikring dækker, hvis udlejningsbilen har været anvendt til kurerkørsel?

Hvis du udlejer en bil til kurerkørsel, bevist eller ubevist, risikerer du nedsættelse og endda helt bortfald af erstatningen, hvis uheldet er ude.

Forsikringsselskaberne ønsker ikke at dække køretøjer, der anvendes til kurerkørsel, og de har derfor typisk skrevet en række forbehold ind i betingelserne.

Det skal du være særligt opmærksom på, navnlig hvis du:

  • Udlejer et køretøj i mere end 30 dage
  • Undlader at orientere selskabet om ændrede brugerforhold ved udlejning over 30 dage
  • Undlader at notere start og sluttidspunkt på udlejningsaftalen
  • Ikke sikrer dig fremvisning af tilladelser og uddannelsesbeviser, hvis køretøjet skal anvendes til formål, der kræver særlig tilladelse eller uddannelse (vognmandskørsel)
  • Systematisk udlejer til kunder, som ikke samtidigt indleverer en bil til reparation eller service, hvis forsikringsbetingelserne kun tillader lejlighedsvis udlejning i andre tilfælde, end som lånebil.

Ovenstående er nogle af de mest almindelige, men ikke de eneste faldgruber. Der kan være andre forbehold, og der kan være betingelser som kun omfatter nogen eller ingen af de nævnte eksempler.

I det hele taget, og i hvert fald hvis du har konkret mistanke om, at din udlejningsbil kan blive anvendt til kurerkørsel, anbefaler vi, at du tjekker forsikringsbetingelserne for dine udlejningsbiler, og eventuelt henvender dig til Dansk Bilbrancheråd eller forsikringsselskabet, hvis du er i tvivl.

Henvendelse

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer så kontakt direktør i Dansk Bilbrancheråd Erik S. Rasmussen på esr@dbr.dk eller 40414399.