Velafholdt repræsentantskabsmøde

Fredag var DBR Thy Mors værter til årets repræsentantskabsmøde i Thisted, som blev afholdt i smukke omgivelser på Hotel Limfjorden med udsigt over fjorden.

Dagen indledtes med den traditionsrige flaghejsning og morgensang efter at formand for DBR Thy Mors Torkild Møller Jensen havde budt velkommen. Byens borgmester Niels Jørgen Pedersen holdt også tale under morgensamlingen, hvor hans entusiasme for branchen var tydelig i den del af landet, hvor der er langt imellem menneskene, og det er bilerne, der skal forbinde dem.

Manglen på lærlinge var et af de store emner

Rammerne for repræsentantskabsmødet var Hotel Limfjorden og deltagerne var delegerede fra lokalforeningerne, samt eksterne gæster fra branchen. Årets dirigent var den altid veloplagte Jeppe Rosenmejer fra SMVdanmark.

Landsformand Henrik Pedersen indledte med en mundtlig – forkortet – udgave af beretningen.

- Sagen er den, at der aldrig – som i ALDRIG – har været så få arbejdsløse mekanikere. Fortalte Henrik Pedersen og fortsatte

- Vi befinder os med andre ord i en konkurrencesituation, hvor det gælder om at hente flest mulig unge ind i faget, inden andre tager dem.

Netop manglen på arbejdskraft og Dansk Bilbrancheråds nye lærlingekonsulent var et af mødets store emne, som gav ophav til gode debatter om, hvordan vi får tiltrukket flere til branchen. Blandt andet blev kvaliteten af de tekniske skoler debatteret, og der kom flere forslag til, hvordan og hvornår interessen skal vækkes hos folkeskoleeleverne.

Også den øvrige branches manglende opbakning til kampen for flere lærlinge blev debatteret, og opfordringer fra salen blev sendt gennem rummet til de eksterne deltagere.

Valg og vedtægtsændring

På repræsentantskabsmødet var der som vanligt valg og hovedbestyrelsen blev genvalgt. Desuden blev en vedtægtsændring besluttet, så den siddende formand Henrik Pedersen kan stille op til genvalg i 2023, selv hvis han ikke administrerer et værksted.

Efter det formelle møde underholdt Nikolaj Kirk med røverhistorier fra hans oplevelser med programmet Nak og Æd, og dagen sluttede af med fest og fejring af DBR Thy Mors’ 75 års jubilæum.

Henvendelse

Har du kommentarer eller spørgsmål, da kontakt kommunikationschef Majbrit Berthelsen på mb@dbr.dk eller tlf. 40184884.