Vær opmærksom ved køb af skadesarbejde i byen

Skadesarbejde for forsikringsselskaber kan ende med at koste dig penge, hvis du får udført opgaver i byen.

Af erfaring fraråder Dansk Bilbrancheråd medlemmer, at påbegynder forsikringsarbejde, som de ikke kan færdiggøre uden hjælp fra underleverandører.

Årsagen er, at flere medlemmer er endt i en situation, hvor de selv har måtte betale for det arbejde, de har købt ude i byen hos kolleger/underleverandører, for at levere den kvalitet som kunderne har ret til.

Brugen af underleverandører/kolleger er nødvendig for nogle værksteder, for at kunne levere den forventede kvalitet. For med de reparationspriser, som forsikringsselskaberne betaler, har værkstederne ikke længere økonomi til investeringer i udstyr.

Det drejer sig om udstyr til statisk og dynamisk justering/kalibring af ADAS systemer, adgang til bilproducenternes data, adgang til andre der kan hjælpe med digitale ydelser, som er nødvendige, både når nye og brugte komponenter skal monteres i nutidens biler.

Mere end hammer og rette klods

Hvis du er reparatør og vælger at tage arbejde ind som forsikringsselskaberne skal betale for, skal du derfor være opmærksom på, at ekstraregninger fra kollegaer, fx til hjælp af udlæsning, justering, kodning og åbning af elektriske dele, kan blive en udgift, som havner på dit bord.

Ingen plads til investeringer

Årsagen er at forsikringsselskaberne ser den ”forhandlede” timepris med den enkelte reparatør, som værende den pris, de betaler - også selvom du har været i byen og købe hjælp hos kolleger til en højere timepris.

Stort behov for udstyr og data nu og i fremtiden

Nu og i fremtiden er der et øget behov kostbart udstyr til reparation af trafikskader.

Det er udstyr til blandt andet statisk og dynamisk justering af ADAS systemer, som mange reparatører mangler, fordi betalingen på forsikringsarbejde ikke tillader plads til ellers nødvendige investeringer.

Pt. er det ofte ADAS systemer som bidrager med ekstra regninger, men i fremtiden vil der også være behov for op låsning af nye dele som efter montering skal parres og kodes til bilens øvrige systemer.

Husk bemærkning på dit reparationstilbud

Hvis du har behovet for ekstern hjælp, så opfordrer Dansk Bilbrancheråd til, at der i bemærkningsfeltet på tilbuddet i Autotaks/FORSI noteres at ekstern hjælp er nødvendig, og det er vigtigt at prisen på de nødvendige eksterne ydelser oplyses.

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer, da kontakt teknisk konsulent i Dansk Bilbrancheråd Finn Larsen på fl@dbr.dk eller tlf. 51309369.