Tre skoler i samarbejde om efteruddannelse i el- og brintbiler

Erhvervsskolerne Mercantec i Viborg, Learnmark i Horsens og Tradium i Randers er gået sammen om at tilbyde efteruddannelse i el- og brintbiler til autobranchen på højt fagligt niveau. Så skal værkstedet opkvalificeres, så er det her, I skal kigge.

En højtvoltteknikeruddannelse, der bringer mekanikeren adskilligt flere skridt videre mod rollen som elbilsekspert. En miljøbehandleruddannelse, der optimerer autogenbrugernes faglighed. Og en grøn uddannelsespakke, der kan ruste virksomhederne fagligt og strategisk til at omfavne den grønne omstilling.

Sådan lyder tilbuddene fra henholdsvis Mercantec i Viborg, Tradium i Randers og Learnmark i Horsens.

De tre erhvervsskoler er med midler fra Undervisningsministeriet gået sammen om at udvikle nye uddannelsestilbud til autobranchen og har sat sig for at markere erhvervsskolernes efteruddannelsestilbud som faglige trækplastre i autobranchen.

Skolernes efteruddannelsestilbud bygger på samme høje faglighed, som vi genfinder i de erhvervsfaglige uddannelser. Det gør, at vi står særlig stærkt i konkurrencen med andre udbydere om at tilbyde uddannelse på højt niveau, fortæller projektleder og tovholder for samarbejdet Bodil Brønden, Mercantec i Viborg.

Modernisering af AMU-systemet

De tre kursuspakker skal også gøre op med gamle, sejlivede fordomme om AMU-systemet.

AMU-systemet blev i sin tid grundlagt for at hjælpe ikke mindst ufaglærte videre, tilføjer Bodil Brønden og fortsætter; 

I dag dækker viften af uddannelsestilbud stort set alle virksomhedernes og medarbejdernes samlede efteruddannelsesbehov og er et seriøst efteruddannelsestilbud til både faglærte og ufaglærte. Det budskab skal de tre skolers uddannelsespakker sætte en tyk streg under.

Autobranchen skal opkvalificeres til de nye drivmidler

Samarbejdet mellem skolerne foregår i et fælles projekt "Mobilitet med el og brint", som er delvist finansieret af Undervisningsministeriet.

Projektet har til formål at udvikle og muliggøre gennemførelse af kurser, som opkvalificerer autobranchen til de nye drivmidler.

Erhvervsskolerne og deres efteruddannelser 

Mercantec i Viborg

Har udviklet Højvoltteknikeruddannelsen, der er sammensat af tre AMU-kurser og gennemføres i to moduler af henholdsvis tre og to dages varighed. Er en overbygning på eksisterende uddannelser inden for området. Afsluttes med prøve med uddannelsesbevis.

Kontakt: Uddannelseskonsulent Jan Nørgaard, tlf. 20167861, jann@mercantec.dk

Tradium i Randers

Udbyder Miljøbehandleruddannelsen målrettet nuværende og kommende medarbejdere hos autogenbrugsvirksomhederne. Omfatter syv moduler om alt lige fra kendskab til kemi, affaldshåndtering og obligatoriske kurser

Kontakt: Virksomhedskonsulent Christian Ribergaard Jeppesen, tlf. 60545285, chj@tradium.dk

Learnmark i Horsens

Tilbyder uddannelsespakken Bæredygtighed og grøn omstilling bestående af knap 30 kurser, der hjælper virksomhederne i autobranchen og bygge- og anlægsområdet med at gribe om den grønne omstilling, herunder alt lige fra bæredygtighedsrapportering og cirkulær økonomi til ESG-rapportering og ledelse af grøn omstilling og bæredygtighed. Et bredt udsnit af de ”grønne” kurser udbydes desuden af Tradium og Learnmark.

Kontakt: Chefkonsulent Maria Birk Barnung, tlf. 42127211, barn@learnmark.dk

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer, da kontakt enten kommunikationschef i Dansk Bilbrancheråd Majbrit Berthelsen på tlf. 40184884 / mail: mb@dbr.dk eller Mercantecs VEU-koordinator og projektleder Bodil Brønden på tlf. 2384 7259 / mail: boch@mercantec.dk eller uddannelseskonsulent hos Mercantec Jan Nørgaard på tlf. 2016 7861 / mail: jann@mercantec.dk