Takata-airbags spøger igen

NHTSA
Billedet er fra en video og viser en fejlbehæftet Takata airbag gå af.

BMW tilbagekalder over 12.000 eksemplarer af modellen E46 3-serie, som er produceret mellem november 1997 og juni 2000. 

Ifølge den engelske avis The Guardian skulle problemet kun vedrøre biler i Australien, Japan og USA.

Eksplosiv Takata

Problemet er bilernes airbag, der i øvrigt er produceret af den japanske virksomhed Takata, der tidligere har måttet skride til millioner af tilbagekald på grund af fejlbehæftede og potentielt livsfarlige airbags. Den aktuelle fejl kan i værste tilfælde være dødbringende eller give alvorlige skader, og derfor rådes ejerne af de berørte biler til helt at holde sig fra dem. Airbaggen er af typen Takata NADI 5AT airbags.

Den amerikanske organisation NHTSA (National Highway Traffic Safety Association) har tidligere på sin hjemmeside beskrevet problematikken med Takatas fejlbehæftede airbags. Mere end 40 millioner biler omfattende mange mærker med 56 millioner airbags er blevet tilbagekaldt, skriver NHTSA.

Her link til en video der viser hvad der sker, når en fejlbehæftet airbag går af.

 

BMW i Australien er begyndt at tilbagekalde bilerne, og den australske forbrugerorganisation ACCC (The Australian Competition and Consumer Commission) oplyser at tilbagekaldelserne kommer efter, at sikkerhedsmyndigheder har identificeret et mønster af usædvanlige airbag-udløsninger på BMW-biler i Australien, Japan og USA.

Du låner bare en bil

Hvis en bil, som har denne type airbag installeret, er involveret i et uheld, kan airbaggens sprængladning gå af og forårsage, at skarpe metalfragmenter flyver omkring i køretøjets kabine med høj fart, oplyser ACCC.

De australske ejere rådes til at stoppe med at køre øjeblikkeligt og kontakte deres lokale BMW-forhandler.

- BMW vil sørge for at få bugseret din bil til inspektion eller reparation eller sende en tekniker ud for at inspicere din din bil, siger Delia Rickard, næstformand i ACCC, ifølge The Guardian.

Rickard tilføjer, at hvis dit køretøj er udstyret med en af disse farlige airbags, vil BMW sørge for, at du får en lånebil eller refusion for omkostninger til alternativ transport, indtil udskiftning af den fejlbehæftede airbag er klaret.