Studerende bygger Skoda om til rå sportsvogn

Foto: Skoda
Bagenden af den Skoda som studerende på Skoda Academy har ombygget til ukendelighed.

31 studerende på Skoda Academy har for syvende gang gennemført en spektakulær ombygning af en Skoda. Denne gang har de studerende savet taget af en model Scala og tryllet den om til en rå cabriolet, der har fået navnet Slavia.

Helt frie tøjler

Den tjekkiske bilproducent Skoda har givet de studerende frie tøjler til at udtænke og bygge en bil efter deres egne præferencer, og resultatet er i dette tilfælde cabrioleten Slavia. Det skriver britiske Top Gear.

Bilen er nr. syv i rækken af konceptbiler, som Skoda-studerende har bygget de senere år, og denne gang har de taget udgangspunkt i familiebilen Skoda Scala. Tidligere projekter har omfattet ombygningen af en Kodiaq til en pickup truck, mens en Citigo i 2017 blev forvandlet til en Beach Buggy

Væk med tag og bagsæder

Udover at skære taget af bilen har de studerende fjernet bagsæderne og brugt pladsen på en faldende taglinje med to 'pukler', der leder tankerne i retning af den tyske Porsche Speedster.

Motormæssigt kan projekt Slavia ikke stille noget op mod Porschen. Ifølge Top Gear har de studerende ikke rørt Skodaens firecylindrede 150 hestes motor. Den har blot fået en ny udstødning.

Hækspoiler, store fælge og neonlys

Bagagerum har bilen stadig, men modsat mange andre Skoda-modeller er pladsen ikke reserveret til hverken bagage eller indkøb, men derimod til elektriske løbehjul. Derudover har de unge bilbyggere givet ombygningen yderligere gas med hækspoiler, store fælge og neonlys under bunden.

Skoda omtaler selv ombygningen i en pressemeddelelse, hvor der også er link til en video, som viser de unge i arbejde med vinkelsliber og spartel.