Status corona-uge 2: Omsætningen hos de frie værksteder er tæt på en halvering

Kære medlemmer

I Dansk Bilbrancheråd nærmer vi os nu afslutningen på det, vi benævner conona uge nr. 2. Vi ved, at rigtig mange af vores medlemmer er hårdt ramte derude – det viser vores ugentlige undersøgelse eller konjunkturbarometer om man vil. Vi vil tillade os at spørge Jer hver uge, så der løbende kan dannes et realistisk billede af den alvorlige situation. Tak til Jer, der tager sig tid til at svare på spørgsmålene.

Dernæst kan jeg oplyse Jer om, at vi frem til i hvert fald midten af denne uge har haft mere end rygende travlt med corona-rådgivning i sekretariatet, og alt hvad der relaterer sig hertil. De seneste par dage har det stilnet en smule af, og det skyldes nok især vores nye corona-guide, som I kan finde, både på vores hjemmeside og på intranettet. Dansk Bilbrancheråd har valgt, for at yde hjælp over en bred kam, også til ikke-medlemmer, at lægge corona-guiden på hjemmesiden, således der IKKE kræves log-in for at tilgå den – brug den endelig.

I sidste uge skrev vi ud til Jer, at alle henvendelse til sekretariatet, der IKKE vedrører corona, skal sendes via mail, og disse henvendelser vil komme i 2. række, men denne opfordring ophæves hermed. I kan nu igen kontakte os på normalvis, både pr. telefon og pr. mail i alle forhold, hvor der ønskes rådgivning eller hotline fra sekretariatet. 

Tilbage til ugens analyse om status hos vores medlemsvirksomheder;

Siden sidste uges undersøgelse, er det især de bilsælgende medlemmer, der mærker en forværring i omsætningen, mens værkstederne stort set er på samme niveau.

Med en nedgang i omsætningen på i gennemsnit 45%, mod 44% i sidste uge, er de frie værksteder stadig ekstremt hårdt ramt af sundhedskrisen, og tendensen går som forventet den gale vej viser en ny undersøgelse som Dansk Bilbrancheråd har udarbejdet mellem den 25/3 og 26/3.

De bilhandlende medlemmer af Dansk Bilbrancheråd oplever i gennemsnit en nedgang i omsætningen på 76% mod 62% i sidste uge, så her er der på 1 uge sket et markant dyk, men og har er der nervøsitet for, at det bliver værre.

En medlemsundersøgelse, hvor et repræsentativt udsnit på knap 150 medlemmer af Dansk Bilbrancheråd har svaret, afslører følgende:

Omsætningen falder som en sten

* 10%, hvilket er uændret i forhold til sidste uge, af Dansk Bilbrancheråds medlemmer oplyser, at de har haft en omsætningsnedgang på over 75%.

* 27 % mod 22% i sidste uge oplyser, at de har en nedgang på mellem 50 og 75 %.

* Bilsælgende medlemmer oplever nedgang i omsætningen på op til 100%.

Hjemsendelse

49%, mod 47% i sidste uge, af Dansk Bilbrancheråds medlemmer er begyndt at hjemsende personale. Af disse har 80% valgt at hjemsende under ordningen med fuld løn og lønkompensation, mens 20% har valgt at opsige ansatte.

En stor del, som endnu ikke har hjemsendt ansatte, oplyser dog, at de forventer at hjemsende fra næste uge.

Gavner hjælpepakkerne:

49%, mod 47% i sidste uge, af Dansk Bilbrancheråds medlemmer har en positiv opfattelse af, at hjælpepakkerne gavner dem.

Alt for nu – god weekend til alle med håb om, at de næste par uger vil byde på fremgang i bekæmpelsen af coronaen så vi alle snart kan vende tilbage til normale tilstande.

Mange hilsner

Erik S. Rasmussen

Direktør