Stærkt samarbejde med værkstederne får lærlingenes karakterer i top

Mekanikereleverne fra Rybners Tekniske Skole i Esbjerg har fået rekordkarakterer til deres svendeprøver. Årsagen er, at skolen har samlet et nyt hold omkring hele uddannelsen, hvor de fokuserer på høj faglighed og ikke mindst et stærkt samarbejde med værkstederne.

Rybers Tekniske Skole i Esbjerg har sat kraftigt ind, for at styrke elevernes faglighed, blandt andet gennem et godt samarbejde med elevernes lærepladser.

Skolens øget indsats har resulteret i, at personvognsmekanikerne fra skolen i Esbjerg scorer landets højeste karaktergennemsnit til svendeprøverne.

De 8 mekanikerelever har fået en samlet karakter på 11,75 til deres svendeprøve. Den tidligere rekord lød på 11,08.

Ros til værkstederne

I forlængelse heraf roser afdelingschef Christian Bo Sørensen på Rybners Tekniske Skole samarbejdet med værkstederne. 

- Det er vigtigt at huske på, at virksomhederne er en central del af uddannelsen, og at de i høj grad er medvirkende til det flotte resultat. Så en kæmpe tak til dem, især da de også i en tid med Corona har formået stadig at levere mekanikere i så høj klasse.

Christian Bo Sørensen lægger også vægt på skolens ansatte, som er opmærksomme på værkstedernes ønsker.

- Vores undervisere har et stort netværk indenfor branchen og kender ofte de enkelte værksteders præferencer og forstår derfor i høj grad at matche disse med elevernes ønske og forventninger.

Brug de lokale skoler

Afdelingslederen fortsætter med en opfordring til værksteder om at bakke op om de lokale skoletilbud.

- Det er essentielt at vi har lokale virksomheder, der støtter op om uddannelsen både på grundforløbet og hovedforløbet - især i en tid med stor rift om faglært arbejdskraft, udtaler Christian Bo Sørensen og fortsætter

- Er der kun tilgang på grundforløbene og faldene tilgang på hovedforløbene, ja så falder uddannelsen lige så stille bort lokalt og fødekilden er stoppet, hvilket igen gør os taknemmelige i forhold til de virksomheder, der erkender dette og støtter den fortsatte uddannelse af personvognsmekanikere i og omkring Esbjerg.

Lærlingekonsulent i Dansk Bilbrancheråd er enig i vigtigheden af dialog

Dansk Bilbrancheråds nye lærlingekonsulent, Lucas Hultgren, bakker op om vigtigheden af en dialog mellem skole og værksted.

- Det her viser, hvor afgørende samarbejdet imellem skole og virksomhed er. Ikke bare for at få gode karakterer, men for at få de dygtigste håndværkere. Det er præcis vigtigheden heraf, som SMVdanmark i forrige uge publicerede en undersøgelse omkring. Et godt samarbejde mellem skole og værksted er altafgørende.

Derfor opfordrer Dansk Bilbrancheråd værkstederne til, at tage fat i den lokale skole, hvis den ikke lever op til forventningerne. For et godt samarbejde mellem skole og læreplads burde være en landsdækkende standard og ikke blot forbeholdt rekordlærlingene fra Esbjerg.

Henvendelse

Kommunikationschef i Dansk Bilbrancheråd Majbrit Berthelsen mb@dbr.dk eller tlf. 40184884 og lærlingekonsulent Lucas Hultgren lth@dbr.dk eller tlf. 30200848.

På billedet ses de udlærte personvognsmekanikere fra Rybners Tekniske Skole:

  • Frederik Johansen, udlært hos Burgaard Sørensen A/S
  • Tobias Klit Jørgensen, udlært hos Årre Truck- og Traktorservice A/S
  • Casper Zean Rauff, udlært hos Bilhuset Esbjerg A/S
  • Thomas Ejvind Lillistone, udlært hos IT-Auto Ingvard Therkildsen
  • Kasper Damgård Petersen, udlært hos Bjarne Nielsen A/S Esbjerg
  • Mikkel Frydensberg Møller, udlært hos Vest Biler Syd A/S
  • Emil Skovdal Holm, udlært hos Starup Auto
  • Oliver Montes Olivares, udlært hos Louis Lund A/S