Snart må du kræve Corona-pas fra dine medarbejdere

 

Ny trepartsaftale sikrer, at arbejdsgivere må stille krav om corona-pas overfor medarbejderne, så snart loven herom er vedtaget

Som forventet - og som følge af, at Covid-19 atter er betegnet som en samfundskritisk sygdom - er der nu indgået en trepartsaftale, der sikrer arbejdsgivers ret til at kræve corona-pas fremvist af medarbejderne. Det skal sikre, at smitten holdes nede og inddæmmes så meget som muligt.

Trepartsaftalen skal følges op ad lovgivning, som Dansk Bilbrancheråd vil melde nærmere ud om, når den foreligger. Især afventes stillingtagen til procedure-kravene, herunder de hensyn, som arbejdsgiver konkret skal kunne redegøre for. Det forventes dog, at der i væsentligt omfang vil være tale om de samme betingelser, som under den tidligere gældende lovgivning.

Så altså, når loven er på plads, så må du kræve Corona-pas af dine medarbejdere, og Dansk Bilbrancheråd oplyser, når det sker.

Spørgsmål om corona kan stilles til juridisk afdeling; dvs. juridisk chef Johanne Berner (22 41 51 03), advokat Jesper Juhlin (22 92 43 99) eller advokat Lars Ellegaard (20 45 16 33).