Sådan udskyder du skattebetaling

140.000 personligt ejede virksomheder skal betale den næste B-skatterate på fredag. Nu fortæller Skattestyrelsen, hvordan de kan udskyde den.

Skattestyrelsen forsøger at hjælpe små erhvervsdrivende til at forbedre deres likviditet ved at vejlede dem i, hvordan de undgår at blive trukket for B-skat.

Hvis du ikke når det klokken 16

Folketinget har i forvejen udskudt fristerne for indbetaling af moms og skat, men det gælder kun for april og maj, og fredag forfalder den næste rate for B-skattebetalinger for omkring 140.000 personligt ejede virksomheder.

Men denne betaling kan undgås, og på sin hjemmeside fortæller Skattestyrelsen hvordan.

Ifølge styrelsen skal virksomhederne senest kl. 16 i dag onsdag den 18. marts ændre deres forskudsopgørelse.

Ellers kontakt banken

Når man ikke det inden klokken 16, er det en mulighed at kontakte sin bank efterfølgende for at få pengene tilbageført, oplyser Skattestyrelsen.

Hvis du først ændrer i forskudsopgørelsen senere end kl. 16.00 onsdag den 18. marts 2020, vil ændringen ikke slå igennem. Den oprindelige B-skatterate for marts 2020 vil derfor som udgangspunkt blive trukket på din konto. Du kan evt. kontakte din bank med henblik på at få tilbageført betalingen, som automatisk bliver overført fredag den 20. marts 2020.

Bliver overført til dig igen

Hvis betalingen er blevet trukket, og banken ikke har tilbageført pengene til dig, vil Skattestyrelsen i april 2020 automatisk sikre, at det beløb, du har betalt for meget bliver overført til dig igen - medmindre du har restancer, som Skat først modregner i.

- Som alle andre er vi selvfølgelig også optagede af, at Danmark kommer så smertefrit gennem denne helt helt usædvanlige situation. Hvis disse løsninger gør, at nogle enkeltmandsvirksomheder kan komme lettere gennem den kommende tid, ville det da være mærkeligt ikke at forsøge at få det til at lykkes, naturligvis inden for den lovgivning vi som myndighed er underlagt, siger Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen.

Læs mere om på skat.dk/corona