Så er det tid til sommerdæk

Vi er snart halvvejs i marts måned, og mens der stadig er nattefrost at spore, begynder temperaturen generelt at stige. Derfor skal du også inden længe gøre klar til at finde sommerdækkene frem.

Når temperaturen stiger til cirka 5-7 grader, svækkes vinterdækkenes vejgreb, og derfor har det betydning for trafiksikkerheden, hvis du venter for længe med at skifte til sommerdæk. Husk på, at kørsel med vinterdæk over 7 grader giver et dårligere vejgreb end sommerdæk, og samtidig en unødig ekstra slitage.

Samtidig med dækskifte er det ligeledes en god ide at få din bil forårsklargjort, vinteren betyder nemlig ekstra snavs og salt på vejene. Du skal derfor sørge for at vaske din bil, herunder undervognen, grundigt så snavs og salt skylles væk, eventuelt give din bil en lakforsegler, og især få kontrolleret oliestand og efterset dine bremser.

Dansk Bilbrancheråd anbefaler derfor, at du snarest bestiller tid hos et af vore medlemsværksteder til at få kontrolleret dine bremser, samt til skift af hjul, hvor du samtidig får kontrolleret dine dæks mønsterdybde og eventuelle skader.

Kontakt dit frie autoværksted og få bestilt tid hurtigst muligt, du kan finde nærmeste værksted KLIK HER