Rød-blå alliance kræver forhandlinger om betalingsfrister

Erhvervsordførerne fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti står sammen om en fair betalingsfrist og vil nu se politisk handling fra de ansvarlige ministre, justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Ikke i orden

For det er ikke i orden, at de mindre virksomheder føler sig trynet på betalingsfristen, når de sælger ydelser og varer til virksomheder, der er markant større end dem:

”Vi vil gerne opfordre de relevante ministre til at indkalde partierne til en forhandling. Vi er overbeviste om, at den udvikling, vi ser, med længere betalingsfrister, hvor de små og mellemstore virksomheder har svært ved at sige stop, er noget, vi lovgivere er nødt til at skride ind over for,” siger Socialdemokratiets erhvervsordfører Thomas Jensen i en artikel fra Jyllands-Posten.

Råber vagt i gevær

Det er undersøgelser fra SMVdanmark og FSR Danske Revisorer, der får de to oppositionspartier til at råbe vagt i gevær:

”Det synliggør, at de små og mellemstore virksomheder er ramt af både lange frister og tidlig betaling af moms. De små virksomheder laver jo i udgangspunktet selv aftalen med den store virksomhed om en længere frist. Men man kan diskutere, hvor frivilligt det er, hvis de risikerer at miste ordren,” pointerer erhvervsordfører i Dansk Folkeparti Hans Kristian Skibby i Jyllands-Postens artikel.

Hjælp os med at sprede budskabet yderligere og del ønsket om en FAIR betalingsfrist på maksimalt 30 dage med dit netværk.

Skriv under her for en BtB-betalingsfrist på MAX 30 dage!